GOOGLE Adsense

Friday, February 15, 2013

solid food: kuey teow sup



idea masak mende ni datang minggu lepas..
mase makan kat luar on the way balik cuti raye cina tuh..
maksu afiq order kuey teow kungfu..
time tu dah dekat pukul10 malam kot..
mungkin jugak afiq lapar time tu.. jem mengalahkan cuti raye puase..
ciknaa bagi dia rase tapi asingkan kuah dengan kuey teow tu..
laju dia makan yuolss..



so, balik kerje semalam, ciknaa try masak untuk dia..
tapi sup jela, tak mampu & tak reti nak buat ala-ala kungfu tuh.. hoho..
dengan tak percaye, alhamdulillah dia berjaya abiskan semangkuk kat atas tu..
memang mangkuk baby-baby je, tapi untuk dia, ciknaa rase banyak la tu..
selalu makan takkan habis semangkuk..
^_^ happy giler weh.. rase macam mastecep pulok..
dalam hati, wah hebat jugak air tangan aku nih.. kahkahkah~







share jugak la resepi ni walaupun simple yang amat..
mommies lain lagi terer masak kan..
bahan2, char kuey teow, carrot, beberapa helai daun bayam, hirisan ayam, seulas bawang putih diketuk, sebiji bawang merah dihiris halus, 2sudu minyak zaitun untuk menumis..


yang pasti, masak kuey teow sup ni cuma perlu amik masa dalam 10 minit je. siap masak, terus boleh bagi anak makan.. kalo time tu anak dah lapo sangat, memang boleh sangat kan.. sesuai jugak untuk minum petang ~ sebab ciknaa bagi petang semalam :) oke la, weekend ni cari idea pulak nak masak bende lain.. afiq dah mula jemu menu same je.. so mama dia kne study lebih siket.. :)

8 comments:

  1. Leh cube gak ni bg qaleef..hope die suker cam afiq..:-)

    ReplyDelete
  2. umairah pun suka..dia nasi2 nie kureng...

    ReplyDelete
  3. aqilah pun suke cam ni...klu mi sup tu memang lajuuuuuuuu

    ReplyDelete
  4. Sedap nih tgk.utk umur berapa ye?kalo xde gigi kena bg hancur cket la kan?

    ReplyDelete
  5. nmpk simple,kene try ni..afif xpernah makan koew teow lagi... =)

    ReplyDelete
  6. Ohh..tak pernah bagi Aqil ketiaw..boleh cuba pasni. Thanks CikNaa for te simple n nyummy recipe :)

    Btw, baru baca entry CikNaa yg tertinggal...aaaa..eksaited nya baca ada 2 degupan tu. Harapnya kembar. Moga ciknaa n Afiq sihat2 selalu ye :)

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016