Thursday, February 7, 2013

sepetang di Kluang Rail Coffee

tempat ni saksi cinta ciknaa & suami.. ewah-ewah! anniversary lambat lagi oke.. 
tempat ni kalau kat kluang tersangat la popular..
lagi tambah gempar 2,3 tahun lepas sebab ada cawangan dia yang buat onar, dikatakan tak halal..
tak silap ciknaa pasal kopi dia tu.. oh btw, ciknaa memang tak pernah minum kopi dia..
lepas kes tu masuk paper, memang dah tak pegi lagi kat situ..
tapi dah hampir setahun kot restoran ni dah dapatkan sijil halal jakim..



tempat ni jugak jadi tempat kesukaan Tengku Mahkota Johor..
lagi satu restoran ni berpuluh kali kot masuk paper disebabkan kesedapan roti bakar dia tu..
majalah 3 pun ada masuk..kalau datang memang kene tunggu sikit sebab selalu nye meja dia semua penuh! walaupun kat kluang tu ada 3 cawangan.. haih beriye bebenor ciknaa cite kan.. hoho..
tapi ape pun roti dia memang berhantu..sekali makan, memang akan teringat-ingat sebab kaya dia tu buat sendiri.. ada jual kalau nak beli.. 



 roti bakar yang terbaik ciknaa rasa kat malaysia..



rasa dia lebih kurang rasa roti bakar dekat oldtown tu..
memang rapuh bila gigit, pastu cair je rase butter dia tu.. wow! rase macam nak balik kluang sekarang jugak je.. huhu.. mase makan ni memang afiq tinggal kat rumah dengan nenek dia..
mama nye ni nak melayan nafsu makan dengan penuh perasaan gittew :)



this in mine :) fish & chip.. mak buyung makan ikan-ikan saje..


papa afiq punye..black paper beef steak, feberet dia la kat mane-mane pun..



kongsi 2 orang ~ kate saksi cinta khannnssss :)





p/s: muka tuan & puan tak dapat nak snap sebab nengok makanan depan mata, menggigil anak tekak.. :D

11 comments:

  1. kat stesen ketapi kluang tu ke CikNaa peg ni?sedap woo roti dia...terliur dh ni tgk...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ciknaa pg kat branch dia.. stesen ketapi tu susah cket nak parking :) hehe.

      Delete
  2. aisehh..nak ikut pergi kluang boleh? hehehe..
    dulu selalu pergi Kluang sebab pakcik ade dok quartes askar kat sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. nak ikut? jom..
      bukan jauh sgt pn..hihi

      Delete
  3. Kat kluang jer ek ade...?? Alamak....mcmane ni nk gi kalau tetibe ngidam....eeaahh tetibe...tp siyes..tetibe teringin roti bakar tuh...:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh tak silap ada 1 branch dia kt KL ni.. mane eh? sbb penah tengok dlm cerita ritu.. ampang ke mane.. try gugel. sedap tau aty..

      Delete
  4. paling berkenan kat roti bakar tu..sedappppp =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. haaa, mesti penah mkn ni kan kan kan?

      Delete
  5. Aaaa sedapnye...xpnh rasa..nk kirim kaya die..hehe

    ReplyDelete
  6. slalu dengar pasal roti bakar femes ni..tp x pernah dapat rasa. nak jugakkk

    ReplyDelete
  7. baru pas makan roti kosong di tengah malam, tapi tak sesedap roti bakor tu la. huhuhu

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016