Friday, February 8, 2013

2nd baby : ada 2 denyutan jantung?




1st time scan baby kat klinik luar..
kalau kat KK tu memang tak nampak hape, doctor tunjukkan pun ciknaa still blurr..
tapi kat luar, doctor tak cakap pun sendiri bajet diri ni doctor.. muahahaha..
alhamdulillah, kaki & tangan dah ada..
jantung berdenyut laju.. baby kan 2kali ganda dari kite..



mase scan ni, suami ciknaa pun nengok sekali..
ops time ni ciknaa tak sihat, so afiq hantar pegi school.. kesian abam long tak dapat nengok adik baby..
kalau nengok pun dia bukan paham hape..
yang jadi blur, kami 3 orang dalam bilik tu macam ternganga..
semua nampak ada 2 tempat jantung berdenyut..
doctor pun terdiam.. dia sempat tanye keluarga ada keturunan kembar ke?
errrr... takde doctor.. kembar ke? <---- laju je tanye!
hm... saye tengok janin ada 1 je.. yang pelik nya berdenyut 1 kat badan, tu sure la jantung..
then lagi 1 berdenyut kat kaki.. pelik! saye tak pernah tengok macam ni..
............... masing-masing diam. mata terpacak lagi kat monitor scan tu...................



dah siap scan doctor bagi tarikh sebulan lagi untuk repeat scan..
tapi ciknaa dah cuak..kalau kembar itu bonus.. rezeki..
tapi bila tanye doctor jawab 'mungkin jugak salur darah'
takpe, sekarang mungkin tak clear lagi..tunggu next month oke..
ape-ape pun mase mula-mula dapat tau pregnant lagi, blur tak terkata..
tapi bila dah nengok baby dalam perut, rase tak sabar nak tunggu dia lahir..
harap dapat girl.. dapat boy lagi pun takpe, bleh pakai baju abam long afiq..



p/s: esok dah masuk 14minggu.. kejap je rase. kalau betul kembar cane eh.. kiut jugak kan 2 baby pakai baju same... hehe. 

23 comments:

  1. kalau kembar Alhamdulillah..seronot 2 ronot lah nnt..hehhe..

    ReplyDelete
  2. kembar!!!!comelnyeeeee!! ok harapnye betul kembar...dapat 3 anak terus...hihihi

    ReplyDelete
  3. seronoknya kalau dapat baby kembar hee..

    ReplyDelete
  4. kembarr..seronoknya, terus tutup kilang..tapi double happiness, double penatness jugak..hehe

    ReplyDelete
  5. klu betul kembar..boleh rehat dahh..hehehe...

    ReplyDelete
  6. wahh best jgk kalu betul2 dapat kembar..lebih2 lagi kalu kembar sepsang....harap2 sumenya ok yek..

    ReplyDelete
  7. waaahhhhhhhhhhhhhhhhhh...!!!!! kalau kembar besh nyer...............!!!!! aty yang sangat2 teruje nih.....:D

    ReplyDelete
  8. aLHAMDULILLAH..KITE TUNGGU SAME2 OK

    ReplyDelete
  9. Kalau kembar dh pakej tu...3ank 2x bsalin..mgkn kh?kita tgk cerita CikNaa bln dpn.tk sbr ni...:-)

    ReplyDelete
  10. razin nak dapat adik? tahniah cik naa...take care ye...

    ReplyDelete
  11. kalau kembar, alhamdulillah..kalau seorang pun alhamdulillah ;)

    ReplyDelete
  12. Waaa,da preggy 2nd baby ke?besnyaaaa...and best kalau dapat twins!yun doakan semua sihat2 ye..mommy and babies! :)

    ReplyDelete
  13. kalau kembar bestnya.. :)
    sy doakan yg baik2 utk sis..

    ReplyDelete
  14. wahhh..bestnya kalau betulla kembar. afiq da ada kembar ngan saif kan. ni adik afiq ada kembar betul2 best la. anyway, take good care.

    ReplyDelete
  15. kembar? erna pulak excited!!! dulu erna pun doc nampak mcm kembar. tapi x pun. huhu
    apapun abg long nak dapat adik dah kan...kan.. :)

    ReplyDelete
  16. wahhhhh..kembar ek??? hihihi..tahniah yer..semoga sihat semuanya... =)

    ReplyDelete
  17. Bonus tue..teringin nk kembar..nak bby girl gak..leh teman nama main masak2. Hihi

    ReplyDelete
  18. I pon sme mcm u sis....scan td nmpk 2jntung....tp xde kturunan twins...hope kalo btol twins alhmdllh syukur sgt

    ReplyDelete
  19. I pon sme mcm u sis....scan td nmpk 2jntung....tp xde kturunan twins...hope kalo btol twins alhmdllh syukur sgt

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016