GOOGLE Adsense

Friday, February 22, 2013

10bulan & 16minggu




alhamdulillah harini genap umur afiq 10 bulan..
haih dah besar kamu wahai anak.. lasak yang amat! tapi gigi takde..
tak nampak la ganas kalo takde gigi.. hahaha..opss, dalam mase yang same jugak adik baby afiq dah masuk 16 minggu dalam perut mama..maknenye 4bulan la kan? hui kejap je mase berlalu..
dalam 5bulan lagi ai akan beranak uolsss.. ngeri bila ingat rase yang 'sedap' sebelum push tu.. :P



pasal pregnancy ciknaa takmo cite banyak la.. sebab takde ape pun yang pelik.. tunggu next appoiment dengan klinik keluarga untuk scan pasal 2 degupan jantung haritu.. barang baby belum sedia ape pun lagi.. kecuali tilam baby.. nenek belikan utk afiq mase pegi kelantan, tapi akhirnya simpan untuk baby sebab dah dapat tau mengadung..lain-lain barang, ermm tunggu la dulu..



now, nak cite pasal anak bujangku afiq itu.. the lasak boy in the house! hahaha..
umur dah masuk 10 bulan masih takde gigi.. eh, sebagai mak-mak, ciknaa agak risau oke..
walaupun ramai yg cakap normal.. tapi sangat jeles tengok anak uolss gigi berbatang-batang..
afiq dah pandai nak ikut orang berjalan.. dari dulu, tapi sekarang pantang nengok orang pakai tudung or tengah bizi bersiap..dia akan pegang kain baju kite taknak lepas.. takut sesangat orang tinggal dia.. kalau tinggal kejap je siap la.. melalak sambil tunduk muka cam orang putus cinta frust menonggeng gitu.. :))



dah masuk 10 bulan afiq tak duduk sangat dalam walker dia.. sebabnye dia boleh keluar sendiri.. sangat bahaya. ape, nak booking jahitan kat dahi ke? huh.. sebab tu jugak ciknaa hangkut adik dari kampung utk tolong ciknaa control afiq kat rumah.. so, boleh la buat keje rumah kalau ada pembantu.. (bibik tak bayar gaji) huhu..


dalam kereta, dia suke sangat duduk kt streng tu.. gigit, pastu tarik-tarik wiper sampai air keluar.. kemain suke dia..kalau kite matikan enjin kereta, means bende tu takkan hidup.. siap ar dia membebel sorang-sorang..marah la tu jenayah dia nak buat terbantut..






baru 2,3 minggu la beranikan diri merangkak.. sayang lutut budak ni weh.. kalau dia rase tempat yang dia nak pegi tu agak jauh, dia akan meniarap.. memang laju la. merangkak 2,3 tapak boleh la.. kang jauh-jauh berparut pulak lutut nye tu.. lutut model katekan..



itu jela yang ingat.. yang penting lepas dah tukar nama memang ciknaa nampak perubahan besar dalam diri dia.. dah semakin sihat, kuat makan, jarang demam, makin lasak dah tentu.. 2bulan lagi nak setahun.. nengok badan macam bukan budak setahun.. huhu. befday party tak terpikir lagi.sebab time tu papa afiq tengah bizi nak transfer sini..



p/s: 2 hari dah sakit kepala sangat.. adakah darah tinggi datang melanda seperti dlu? haih.. mintak dijauhkan..

11 comments:

  1. afiq dan daaliyaa...tak bnyk beza cikna..so jgn risau...daaliyaa bru jer rse duri2 kt gusi dia nk tumbuh gigi...ank org lain dh nk penuh gigi tp dia bru rse nak tumbuh...bru pandai merangkak since genap 10 bulan hari tu...boleh dikatakan 80% perangai afiq nak sme dgn daaliyaa...hihihihiihih...ape2 pun jaga kesihatan ok..

    ReplyDelete
  2. cik naa time time preggy memang akan rasa macam-macam. so jaga kesihatan. makan makanan berkhasiat. afiq memang dah nampak ciri-ciri abang la :)

    ReplyDelete
  3. afiq da bersikap 'abang-abang' ye..hehe

    ReplyDelete
  4. lmbt tumbuh, lambat luruh..eh, yeker..hehhe..

    ReplyDelete
  5. Sakit wooo kene gigit....:-)
    Ni budak afiq kalau duduk ngan qaleef..aty rase ley semput gak ni...lasaknyer lebih kurang jer...heheh...

    ReplyDelete
  6. wallaaaaaa Afiq dear... kecik2 da bawak kete ye he3... comey banget kamu, sayang...

    ReplyDelete
  7. tomei afiq..dah besar dah ye..

    singgah sini..salam kenal.. ;)

    ReplyDelete
  8. amboi bwk kereta 1tgn bahaya tu Afiq....:)

    Alhamdulillah...Afiq mmbesar dengan sihat...mama tinggal counting besday 1thn n counting nk push2 ye...:)

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016