GOOGLE Adsense

Wednesday, January 30, 2013

syukur ya Allah






alhamdulillah..
tak terucap dengan kate-kate..
akhirnya Allah makbulkan doa kami untuk duduk sebumbung..
minggu lepas suruh suami ciknaa bukak jawatan kosong kat mudah..
selalu ciknaa yang buka, tapi takde keje yang sesuai..
then time dia buka tu ada jawatan kosong kat kolej geomatrika, setiawangsa..
setengah jam kemudian ciknaa hantar resume then suruh suami call pejabat kolej tu nak sahkan..



2 jam kemudian, dapat call panggil interview..
hari ni suami ciknaa pegi.. dia sorang je pun yang diinterview :)
jawatan tu terus dapat.. ya Allah syukur tak terkata..
kerja yang sangat berbaloi ciknaa rase..
swasta tapi keje isnin-jumaat sahaja..
sabtu ahad insyaAllah cuti kecuali ada official matter..


dia bagi suami ciknaa mase untuk bagi notis kat tempat keje sekarang ni..
sebulan agaknye.. so, kalau takde pape aral melintang, insyaAllah bulan 3 ni papa afiq dah mula duduk KL dengan kitorang.. ya Allah.. aku bersyukur kepada Mu.. alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah..
dah lame ciknaa nak merasa hidup macam family lain..
paling penting untuk anak-anak..
tak sanggup dah kot nak tengok papa afiq berulang tiap-tiap minggu KL-kluang..
tu tak masuk lagi time anak teruna tu tak sihat..tengah malam dia drive balik :(



akhirnya Allah mudahkan urusan kami..
mungkin jugak ini rezeki adik afiq kan? so kali ni nak bersalin tak payah la amik cuti awal-awal kan?
sebab suami dah ada depan mata.. ya Allah betapa besarnya kuasa Dia..
agaknya dugaan ciknaa sebelum ni untuk dapat berita gembira ni kan?
rezeki kami sekeluarga.. dah lame ciknaa tunggu saat ni..
terima kasih Allah...

35 comments:

  1. Alhamdulillah...setiap perancangan Allah itu pasti...setiap kesabaran setiap hambaNya, ada ganjaran....Amin~~semoga mama Afiq, Afiq dan adik bayi Afiq dalam perut mama gembira papa nak duk KL dah...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? tQ mommy.. hargai sgt doa kamu :)

      Delete
  2. Alhamdulillah..akhirnya dapat hidup sebumbung kan..rezeki anak tu sentiasa ada di mana2

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la.. hari ni dpt berita yg sgt membahagiakan :)

      Delete
  3. Alhamdulillah naa... yg pntg ade hikmahnye yg kite xtau. semoge segale2 urusannye b'jln dgn lancar. Tahniah!! lps ney leh la tido dlm SENYUM yea... ahaks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboi2.. skrg tido senyum jgak tapi sekali seminggu jelah.. hoho..

      Delete
  4. alhamdulilah cik naa..
    rezeki anak tu..yati pun baru berpeluang duduk sekali..tapi masih mode standby kalau suami outstation..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo yeke? takpe, janji duduk same. susah kan bl kawen tp masih duduk jauh.. mcm bujang tp ada anak.. ish3..

      Delete
  5. Alhmdlh...

    boleh rasa kegembiraan cik naa dari n3 ni... syukur Ya Allah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. wah mcm baca novel plak bleh fefeeling :) alhamdulillah..

      Delete
  6. Alhamdulillah..rezeki anak2 Cikna..Allah turunkan ujian dulu, kemudian baru ganjarannya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan kan.. besar ganjarannye bl kite sabar..

      Delete
  7. Yeay alhamdulillah! Syukur.. Wani dpt rs betapa gembiranya ciknaa sbb wani pnh mengakami saat gembira bila dpt tau suami blh tukar. So no more long distance marriage lps ni.. :-) eh. Geomatika college tu ada course survey kn? Wani pnh nk apply kj kt situ dulu. Owner dia kawan ayah wani. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..rezki tuk org2 yg sabar mcm ciknaa..aty tumpang gembire..:-)

      Delete
    2. wani: rase happy tak terkata kan? eh tak tau la sbb ciknaa baru smlm survey kolej tu.. hihi.


      aty: thanks aty.. malu pulak sbb ciknaa takde la sabar mane pun :P

      Delete
  8. alhamdulillah..patut la smlm nampak papa afiq pun datang jemput afiq kt skul..
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. haah, dia ada interview pagi tadi aini.. dah balik dh pn arini.

      Delete
  9. yay! lepas ni takde la pening2 kepala lagi kan...stp malam pun senyum je...hihi...

    ReplyDelete
  10. Tahniah cik na...best lah kan...kita ni wlupun duduk serumah tp suami sllu kne gi kje jauh2...acaner tuu...sob3...

    ReplyDelete
  11. ALhamdulillah..
    senang hati dengor..
    kena cari umah sewa lain la ciknaa..ke nk duduk umah sewa skrg jugak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. uish semestinya tak..
      sebab umah tu ciknaa yg cari, then 99% adalah barangku :)
      sorang2 akan keluar pasni.. hehe.

      Delete
    2. hoho..
      lagipun payah kan nk carik umah sewa murah kt area gombak ni..

      inshaAllah pergi besday fayel nnt..nk gerak sekali ke..
      nnt calling2 ekk..

      Delete
  12. alhamdulillah..rezeki anak..kuasa allah juga...tacing lak baca...dok umah lama ke nk pindah umah baru?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nangis tak? ngeh3..
      takla, insyaallah masih kekal umah tu..

      Delete
  13. alhamdulillah, nape ntah lately tak boleh tgk update ciknaa kat dashboard, geram betul, selalu tertinggal nk baca entry baru ciknaa, ni pun tau dari fb tadi..sobss..hangin je ngan dashboard ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai.. cer letak kt bloglist je.. huhu..

      Delete
  14. Wah..bestnya. Alhamdulillah..tumpang seronok. bila la turn eden plak nak meraso sebumbung..adehhh..

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah..seronok kalau dapat hidup sebumbung dengan suami. erna dan suami masih lagi duduk jarak jauh.tp dalam 2minggu macam tu kami jauh dan sebumbung semula. tahniah pada suami :)

    ReplyDelete
  16. Yay! Alhamdulilah.. see, walaupun cikna mengandung rapat-rapat, tapi ada hikmah kan? rezeki memang ada macam-macam jenis.. perancangan Allah :)

    p/s : semoga Abg Afiq sihat selalu.. takmo demam-demam dah.. ;)

    ReplyDelete
  17. Rezeki kan... Alhamdulillah. Saya faham sangat susahnya bila berjauhan.

    ReplyDelete
  18. thniah la...berbaloi pengorbanan CikNAa
    rezeki allah la tu..2 in 1....
    dapat baby baru & dapat duk sebumbung
    smga pas ni dapat tambah baby lgi..hehheheheheh

    ReplyDelete
  19. Seronot2...kolej setiawangsa tu pun dekat je ngan umah cik naa..

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016