Friday, January 18, 2013

normal ke budak kuat susu malam-malam?



lagi 4 hari budak ni nak masuk 9bulan..
tapi 1 benda yang ciknaa pelik pasal razin ni..
selalu budak kalau makin besar makin jarang bangun malam susu ye dakk?
jadi mak nye tu sedap la tidur lena je.. 
razin sekarang makin kerap bangun.. malam tadi 3jam sekali..
semalam lagi parah, 2jam sekali bangun macam orang kelaparan..
sumbat susu terus abis sebotol.. sambung tidur lagi..
pukul 12,2,4, 6 pagi dia bangun.. sudahnya ciknaa terpaksa bangun pukul 3 pagi basuh botol dia..
selalu 2 botol tu cukup je dari pukul 12 sampai ke subuh..
normal ke? adoi la.. rase macam dalam pantang balik je.. (0_0'')





nak kate sebab appeton tu tak jugak..
sebab peel razin ni ciknaa perati dah lame..
tapi takpe la, itu lebih baik dari dia taknak susu langsung.. ** teringat time muntah2 haritu **
tapi even dia susu & makan banyak, budak ni tak gemok-gemok pun..
matebolisme tinggi yuolss..kahkahkah..
lepas makan banyak, banyak jugak la dia akan membuang..
yang mengumpul lemak adalah mak dia ni haa..
pagi-pagi dah melantak nasi weh :)


ada sape-sape suka makan nasi kerabu tak? :P ~ tetibe..




happy weekend yer.. ciknaa nak tidur puas-puas.. dengan itu, sabtu & ahad ai akan paksa razin tidur sekali.. hewhew.. :))

18 comments:

  1. salam perkenalan cik na...anak kita sebaya la...n masih kuat menyusu mlm2...normal kot...bgn2 ,3 kali jugak...n saya pun bfast nasi kerabu pagi ni...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. o ye? kalo gitu, tak risau sgt la.. hidup nasi kerabu! :)

      Delete
  2. hahha..ramai pulak yg breakfast nasik kerabu pagi ni yekk..
    sebab I pun breakfast nasik kerabu share dgn opis mate td..hehe..
    tetibe ber I bagai..pang nak??

    pasal susu tu, apa kate ciknaa lebihkan OZ susu razin..maybe dia tak kenyang ke?
    maybe je ni..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru je nak tegur bila plak u ni ber I sangat.. hoho.

      razin tu kalau buat 60z pn dia tetap abiskan 3-4oz je sekali minum.kadang tu terpikir gak kecik sgt ke tangki dia ek?

      Delete
  3. fuh,teringin nk nasi kerabu tu.tp baru lepas bersalin,boleh makan budu tak? hehe...

    ReplyDelete
  4. salam cik naa..
    maybe razin baru baik demam, jadi selera untuk minum susu tu banyak..
    masa demam ri tu kan dia tak kuat susu kan?

    take care...:-)

    ReplyDelete
  5. cikna...rasa normal kot...budak yg nak membesar mmg camtu..same ngn anak saya dulu..tetiba rasa teringin nak mkn nasik kerabu!!!! balik keje nih nk singgah pasar mlm! hhehehe

    ReplyDelete
  6. Normal kot CikNaa..sebab skrg lagilah metabolism dia cepat, sbb dah besar..tu yang cepat lapar tu kan..Abg Razin nak cepat besar lah mama ;)

    ReplyDelete
  7. salam kenal.1st time komen sini. erna pun x sure berapa banyak iman menyusu. kalau kekerapan, boleh tahan jugak la. tapi sebab selak baju je..so xdelah rasa sangat kan bangun banyak kali..hehehe

    ReplyDelete
  8. biarkan cikna..dia tengah berselera minum..dulu Fayel gitu la..tgh malam 2 kali minum...nanti dia sendiri akan surrender sekali je bila dah besar

    ReplyDelete
  9. saya breakfast nasi kerabu juga pagi tadi. hahahahaha. normal kot sebab arissa pun sama. kerap bangun malam nak menyusu. siang tak sangat. huhuhu.

    ReplyDelete
  10. gurlp.. sanggup x nk bgun ulg2 ni klu der baby.. huhu.. dia nk membesar tue ciknaa.. layankan jer.. hihi..

    za xleh nk telan sgt r nasi warna-warna ni.. hihi..

    ReplyDelete
  11. Cik naaa...sama ngn ALya..dia kalau malam mmg bgn banyak kali nak susu..dah lah BF..so mmg byk kali jaga la..

    ReplyDelete
  12. normal kot? sebab dia lapar . dap nye nasi kerabu

    ReplyDelete
  13. nasib kat miri ade kedai klate... leh g mkn nasi kerabu..hehehe

    ReplyDelete
  14. nasik kabu, sedapnyerrr...blk nak suh cik abe tapau lah. kihkihkih!
    katanyer makmentua tokei nasik kabu....
    untung razin minum byk. mikha ni hampehhh..tak koser dia nak minum susu. geram pulak rasanyer...!

    ReplyDelete
  15. eiiii saya tak suka nasi kerabu, saya hantu nasi kerabu. hahahaha sedapnya sedapnya. Makin kuat menyusu ek, maybe dia perlu lebh dari susu kot, budak membesar, pakai banyak energy.

    ReplyDelete
  16. samela ngn faiq pun...bgn byk kali mlm2 nk nyusu, nsb selak baju je, klu x mmg bgaduh gak nk bgn siapkn susu die kot..hehehe

    nasi kerabu..terliur tgk telur asin tu..ahaks

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016