GOOGLE Adsense

Thursday, December 27, 2012

check up 8 bulan

razin @ IKEA


berat: 6.5 kg sahaje
panjang : 68 cm
BMI : 14.0
lilitan kepala : 41 cm



JM yang check up razin dah bertukar jadi pegawai siasatan jenayah nampaknye..
dia demam ker? tak makan ke? minum susu banyak mane?
susu ape dia minum? makan bubur nasi letak ape?
aiyaaaaa... sudah ku janka soalan-soalan sebegini akan ditanye..
tapi apekan daya ku sebagai ibu..ceh! ayat...hoho..
razin makan memang ikut mood & selera dia.. kalau dia suke, dia makan banyak..
tapi banyak mane dia makan, banyak tu akan di buang semula dalam pempes dia.. 
macam tuang air ke daun keladi, tak lekat langsung! phewww (-_-")
susu? 8bulan still 4oz tu payah nk dihabiskan.. kenape dik?



sekarang makin lasak..ya tuhan..
nak pegi klinik jadi lambat sebab mamat sorang nih..
ciknaa nak mandi pun kemain la susah.. dari bilik air dengar suara dia terjerit-jerit..
ingatkan jatuh walker ke hape,berlari keluar dari bilik air nengokkan dia..
rupe nye dia main bukak tutup pintu umah.. 
naik darah mak dik oiii.. 


bagi makan dulu sebelum g klinik..
dah pandai tepis sedu tu.. abis nestum tu tercampak kotor sofa..
sekali lagi naik darah mak dia ni haaa...  ya Allah, mengucap panjang ciknaa..
eh oke laa, malas pulak nak menaip panjang-panjang..
penat balik KK tak hilang lagi ni.. mamat tu dah selamat hantar school.. 
harap-harap tidur terus.. 



p/s: memang betul kate orang, kalau anak nak dapat adik camni la perangai, macam nak perhatian gitu... haih cepat la papa razin dapat tukar KL..

13 comments:

  1. ciknaa, 8 bulan ada cekap ek?nape airiell nurse soh dtg ms 9 bulan?bulan 2 naty nex cekap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu yg pelik sbb dlm buku kate 9bulan.tapi datang check td dia pangkah 9 tu tukar jadi 8.. pastu 10 bulan plak..

      Delete
  2. ciknaa, macam baby izz hari tu checkup 6 bulan, berat dia 6.5kg nurse kata dah hampir line kuning. risau jugak...pastu 8 bulan nanti kena checkup semula nak tengok berat naik ok ke tak..hurm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. pelik btl la, razin 6bulan 6.2kg je.. adoiii.. razin dah berisi jgak ritu kejap tp lepas demam kejap je susut :(

      Delete
  3. xpe cik naa..janji dia aktif n sihat..
    ammar pun xnaik jugak..br ni g timbang kat klinik ms dia selsema..
    xtau nanti ms cuck 1tahun nurse nak bebel ape..tahan telinga je la....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan dorang ni sedap je nak bebel kite, mcm la kite nak anak kurus gitu.. yg dia tau iso dia je..ceh!

      Delete
  4. hai kembar saif yang sebijik sama la cikeding aiii..masa 6 bulan 6.7kg. masa 7 bulan 6.7kg gak. aiyakk xde kenaikan langsung. ehmm..demam batuk selsema pun jadik faktor berat susut. tambah plak perangai memilih makan. nak bagi nenen pun macam kena bergusti, kita dok peluk dia kuat2, tangan n kaki dia plak menolak sekuat hati gak.nak bagi botol lagi la macam suruh minum racun.haha..tambah lagi makin melasak tak reti diam jadik ulat gendon mana la berat tak susut. aiii..anak..anak..macam2 karenah kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa.. saif dah susut ke? haha.. part susu tu sangat same ngan razin kembar dia yer.. nak susu mcm nak bg racun, siap tepis2 bagai..dah isap, sebotol abis plak..geram sangat.. anak lelaki, lasak mmg tak terkate..

      Delete
  5. mikha pon cekeding jugak. susu kalo 4oz nak habiskan bercinta jemah oi! mana mama dia tak jadi singa betina. mengauummmmm jer! pastu lasak dia kemain menjadi. panjat sana. panjat sini. lompat sana-lompat sini. aduh leh tertonggeng omak dio ni. makan jgn ckp, kita ni berpeluh ketiak buat itu ini, pastu kalo suap ke mulut dia...ditutupnya rapat! hadoiii boleh jadi Godzilla la omak ekau pasni.....!
    berat maintain dekat 10kg saja. hilang dah segala muka pau, body bermuscle semua.
    Nasib badan. dapat anak lasak macam askar wataniah!
    huh!

    ReplyDelete
  6. sabar ye cik na.. bg je mknan kt mulut doc tue.. senyap r dia. hihi..

    ReplyDelete
  7. seronok tgk anak mmbersar dpan mata kan

    ReplyDelete
  8. nanti dapat adik, dia tlg jagakan adik pulak...sebelum adik keluar, manje2 dlu ngn mama nye...hihi

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016