Friday, December 21, 2012

car seat baru razin

abang botak bersama kerusi kereta baru beliau :)



sehari selepas gaji.. oke2, gaji & bonus la, ciknaa heret papa & razin ke manjaku sri gombak..
hajat di hati lame sangat nak beli car seat baru untuk anak bujang ni..
sebab nya dia dah sibuk nak duduk.. dalam car seat @ carrier dulu tu memang sangat tak sesuai untuk dia lagi.. jadi hajat tersebut tertunai akhirnya.. 



car seat baru razin ni tak silap same jenis ngan asrap punyeee.. cer tengok jap mami asleenda? jenama PLIKO saje.. dah belek-belek sweet cherry, tapi yang ada kat situ kualiti kureng cket.. keras je nengok span kain nye.. pastu tak boleh laras plak.. so amik jela pliko ni.. tak berjenama, tapi sangat selesa oke..
harga memang berpatutan laa.. tak sampai 200 hengget pun.. tapi sale ke tak sale ke memang itu la harga nya.. ada jugak sale yang mydear, sweet cherry, tapi ai tak pekenan sume.. hihi. harga same je ngan PLIKO tu..






time ni bawak dia pegi klinik uia sambil merasmikan car seat baru dia.. see, mulut merah mcm makan sirih je..


say bai bai ke car seat lame..simpan untuk adik baby pulak yer.. hihi.



rembat botol TT kat manjaku.. murah, rase nak amik 10 botol je :)


p/s: misi tercapai.. bonus bulan ni beli car seat & BP avent manual tu..

16 comments:

  1. nak beli pliko gak..sbb murah heheh..manjaku sri gombak ada eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay! pasni naik ler rege pliko ni.. mmg murah! suke giler.. haa, beli situ la.tp kalo abis, ciknaa org last beli..hihi.

      Delete
  2. wahh sewonok nye dia naik carseat baru! barula mama boleh drift..hihihii :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. kelajuan same, tapi rase mcm nak pg jauh cket. balik kampung mebi :)

      Delete
  3. hamboiiii seronok org dpt bonus gi beli brg anak...jeles nie..bila bonus ai nak masuk jgk nie....dh ler bulan bnyk unpaid leave...waaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa..ape2 hal anak jugak. mok die ni pakai baju sampai lusuh! hoho..

      Delete
  4. yeayyy..carseat sama sejibik mcm asrap punye..hehe..brand biase tp selesa kan..lps ni boleh la jalan jauh skit kan razin..hehhe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa.. kan kan kan.. hidup takde brand! kahkahkah.. mmg pn, rase cam nak g sarawak, lepas dop? hihi..

      Delete
  5. sebijik alya punye.. :)
    razin ok eh duduk gitu?
    kejam tak aini letak alya membelakangkan jalan lg..? huhu..
    nnt la aini tuka letak macam razin tu..
    mek tu suka nak bangun..tu malas nak tegakkan.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorang lagi same? suke3..
      eh mommy, baby carrier boleh buat camtu, tp car seat bahaya dear..
      lgpun kan pasang mmg hadap ke depan sbb nk psg seat belt tu.. hoho.
      sikalang sudah besar maaa.. mane nak baring lg..

      Delete
  6. tak terbeli lagi carsear untuk dak princes...
    haish....dekat mana tengah ada sale ni....hehehe
    ensem Razin Mikhail duduk dalam car seat baru..bergaya sakan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ciknaa pn cmtu la.asik tangguh je nak beli yg baru ke dia.. yes banyak skrg mommy.. hihi.ensem ke pakai baju lobang2 tus? ngeeee..

      Delete
  7. eh nampak besar & selesa la...maxi cosi farish dh sempit la, nyesal lak beli...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang besar nana.. nengok selesa je dia dalam tu.. beli la murah je ni..

      Delete
  8. Replies
    1. berbaloi-baloi.. mama drive pn relax je :)

      Delete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016