GOOGLE Adsense

Friday, December 14, 2012

breastpump nak dua

wah demand mak..
sejak2 mule dapat berita baik tersebut khansss..
kepala terpikir nak buat yang terbaik untuk adik razin nanti..
hajatnya nak breastpump 2 bijik! haaa.. 1 kat umah, 1 kat opis..
takde la sibuk nak mengusung bagai kan..
btw, dulu ciknaa pakai yang ofismate nyer je.. spectra 3 tu..
now, dah pulang balik sebab ciknaa sempat guna 4bulan je..
akak tu pun nak beranak bulan depan..
minggu depan orang kerajaan gaji kan?
plus bonus ye dakk?
plan nak abiskan duit beli BP baru & ice box baru..
semata-mata untuk semangat nak susukan adik razin betul-betul..
menyesal tak sudah gagal untuk anak 1st.
MOMMIES, SHARE PLEASE..

breastpump ape yang yuols guna cer cite siket :)
tenkiu! ai lap u laaaahhh... ^_^


abang long :) rindu saye tak?

9 comments:

  1. Sy guna spectra n avent electric single..sy suka avent tp sy suggest ciknaa beli madela fs sb portable.ada dua anak mesti bz kan..

    ReplyDelete
  2. rin guna spectra 3, igt nanti nak beli bra yg boleh handsfree tu, boleh pam smbil buat kerja kat office, xdelah duduk melangut kat meeting room pegang pam setengah jam..sangap gile. betul jugak ckp fifi, elok beli medela fs sbb anak dua kan, kang nak kejar yg sana, kejar yg sini lagi..hehe (jauh di sudut hati sy jeles tgk org dh pregnant lagi..tp tak ready lagi, cane tu)

    ReplyDelete
  3. ciknaa, nadt guna 2 BP gak. yang kat opis guna spectra 3. yang tu tinggal terus kat opis sebab gedabak payah nak angkut ulang alik. n nadt guna jugak avent manual, sangat berguna bila nak cepat2 pam, boleh pam di mana jua. sebab nadt ni mengajar, so waktu rehat kelas, nadt cepat2 la mengepam kat surau ke kat mana2 la tempat yg available.hehehe..kalau time kursus pun senang bawak yang manual je.ringan pun ringan. my review 2-2 pam ni best dan sangat membantu.

    ReplyDelete
  4. idaman hati mestila medela fs tapi harga yang hmmmm...so saya guna medela swing...pastu upgrade jd double...tukar tube je...double pump mmg sgt membantu coz dua2 breast stimulate serentak...pastu pakai bra handsfree so sambil wat kije sambil pump=)tak dapat kai fs dapat pakai swing yang di 'fs' kan pun bersyukur dah...hehehe

    ReplyDelete
  5. usaha tangga kejayaan ciknaa...wat sungguh utk second baby...rindu kat abg long razin

    ReplyDelete
  6. oemmggeee ciknaa kuuuu...tahniah tau...jaga diri baik. btw. sokong banyak banyk usaha nk beli pump tu...

    ReplyDelete
  7. rindu razinnnnnn..razin nak jd abg long dah...cayok2 ciknaa...mudah0mudahan dpt susukan adik razin...ehem2, bespam apa nak beli dua tu?hehe

    ReplyDelete
  8. dulu mase aty bekerje pon aty plan nak beli 2 bp..satu tinggal kat opis...tapi dah berenti pulak..pulak tu..si qaleef nak df jer sampai sekarang..bp yang ade simpan berlulat..huhu...tapi aty plan gak nak beli lagi satu manual..madela harmony...sebab baru2 ni aty gi spital hantar mak dalam mase yg lame...tinggalkan qaleef...bengkak nenen terus..seb baik dah standby bp TT tu..tapi aty rase pakai manual tuk waktu2 terdesak dan tak pakai selalu macam aty ni ok kot madela harmony tu..ciknaa kalau nak beli lagi satu..beli yang senang nak bawak travelling gak tau...[ngikut pengalaman aty la].. :)

    ReplyDelete
  9. Sy experience dengan 3 brand yang berbeza, Avent, Medela Harmony & Spectra 3.
    Yg paling best adalah Avent (dah berusia 5 tahun tapi performance masih bagus). Kat opis pakai Spectra sbb tak kuasa nak pump dengan tangan. Medela pulak pakai sekejap je coz pada saya suckingnya tak berapa kuat. Tapi medela ni berguna bila travel.

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016