Friday, November 2, 2012

Razin dan Air


~ sesi memercikkan air ke sekeliling~


cerita pasal anak mandi2 kat group gojes mommy tadi..
dapat la idea untuk entry jumaat ni..
cer cite sikit pasal razin ni dengan air..
ampun mak tak larat nak..
penggemar air sungguh dia ni sorang..
even demam pun, dia suke je orang mandikan @ lap dia ngan kain basah..
tengah suhu 39.3 tu dia boleh sengeh2 je orang lapkan dia..
eh, lupe nak cite razin dah baik demam..
syukur alhamdulillah..thanks pada yang doakan yer..





tengok la dia mandi..
memule lunjurkan kaki tu..[tak padan kaki selim!] hehe.
sesudah menegangkan urat kaki, mari kite main pulas2 paip sinki mama ni..
eh, sekarang ni dah patah dah pun batang paip tu dikerjakan razin..
haaaihhh.. memang ganas kamu nak oi..





ni pulak sesudah abis pantang, umur dia dalam 55 hari gitu..
hambek ko.. mandi dalam tangki air..relax je dia.. siap ngange molot lagi.. 
nenek dia siap geleng kepala, mengenangkan anak, menantu yg mengerjakan cucu dia sorang tu.. eheee =)
tak lame sangat, tapi sempat la bersyampoo bagai dalam tu..
dah naik, siap pandang lagi kat papa dia yang mandi dalam tu.. adui anak..


 tanda kat muka razin..


mengikut kate nenek razin, dia ni memang hantu air..
sebab ada urat dekat tengah2 mate, sebelah kiri.. 
pakcik si razin ni pun same.. ada tanda yg same.. memang hantu air!
tapi dia pesan banyak2 kat ciknaa..
hati-hati bila bawak dia main air kat pantai or air terjun..
erm.. seram plak dengar.





p/s: ada tak baby yang tak suka air ekk..??

14 comments:

  1. hahahahahaha... besnyeeee mandi dalam tangki air!!!! hamboi razin siap belunjur kaki yeee... nampak seronok je dia main air ehehe

    ReplyDelete
  2. Aqil sy pun ade urat kt antara mata tu. ade org tua kata senang nak dapat sawan, jangan bagi dia nangis lama.. ntah la
    wallahualam

    ReplyDelete
  3. baby tak suke air???
    ade ade..asyraf takut benor kalau air sejuk..siap pakej nangis melalak lalak kalau mandi time sejuk2 tu..huhu..

    ari tu bawak pergi air terjun kt serendah tu pun nangis beria iye..

    ReplyDelete
  4. mikha suke bebenor air. tersengih2 kalo mandi. :)
    kami panggil dia budak air...hikhikhik.
    amboi duduk dlm tangki air..kelas ko jah!

    ReplyDelete
  5. aty jarang mandikan qaleef dalam tub die sbb nnti qaleef tak mo kuar...!! huhu..

    ReplyDelete
  6. haihla sm cam yaya kemain suka ngn air~
    lau mdi,mcm2 gaya nak dbuatnya..

    pelik ngn yaya nie sb mama dia xska air,tp papa dia suka air jdnya dia ikut papa~hihi

    ReplyDelete
  7. haa..same la ngn saif!saif pun ada urat kt tngah mata tu. ooo..tndanya hntu air ye. patut la seronok je bila mndi.demam2 pun bila mndi seronok aje. memg kembar betul razin n saif ni.hehe..

    ReplyDelete
  8. macam daaliyaa..suka sangat main air...jom kita bawak anak2 kita mandi kolam..

    ReplyDelete
  9. terbaik la kolam mandi tuh...hihihihi... hai awak...salam kenal!!!

    ReplyDelete
  10. ini rupanya blog cik na.. hihi.. selamat berkenalan yer.. :)

    rndu plak dgn budak2 td time jumpa kt tasik.. :)

    ReplyDelete
  11. hihi sama la dgn farish...mmg suka air...pernah dia nangis2 sbb tak puas mandi lagi...mcm2 la perangai anak ni kn? hehe

    ReplyDelete
  12. huwaa razin suka air senang la...ada baby takut air...sapa lagi fayel la...aduyaiiii sampai sekarang air panas....hahahah..tp org tu kata baby suka air sejuk badan dia tegap...betul gak tu..fayel suka air panas dia lembik sikit

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016