GOOGLE Adsense

Wednesday, November 21, 2012

melasak sesaaaaangat!

seminggu lebih bercuti.. cuti yang lame bagi ciknaa & razin..
 masuk je keje dapat penyakit baru dia tu sorang.. 



semalam otw pegi keje, macam biase la sumbat dia dalam baby carrier tu [walaupun dah sesuai lagi]
5minit je dia diam main2.. masuk je pintu uia, dia merengek. lepas tu tegangkan badan ala2 nak bangun berdiri. bersungguh2 berusaha bangun & keluar dari carrier tu.. ya Allah..
kenape nak oi.. ciknaa slowkan kereta, then bukak seat belt, terus dukung dia..
hah!~ diam terus ko.. siap pegang2 stereng bagai lagi..ada la dalam 300 meter lagi nak menyampai ke 
 nursery tuh..pheeewwh! ^.^ kereta kat belakang dah banyak dah..sebab ciknaa dah bawak kereta slow tahap semut..



balik keje semalam pun same..geram betul.. sampai betul2 kat jalan besar..takut amik risiko, ciknaa stop kat tepi jalan.. terus angkat then pegang dia.. same! dia tetap nak berdiri pegang streng.. ada la 10 minit macam tu..dah pujuk2, cakap baik2 ngan dia pastu letak balik dalam carrier dia tuh..


2minit kemudian~ merengek! aiyaaaa..bising la mulut mak dia ni haaa..siap nyanyi2, geletek kejap2 bagi dia ketawa..sampai rumah je terus diam..




situasi yang lebih kurang :







lokasi: dalam kereta otw balik johor.
kejadian: rimas duduk kat belakang, takmo baring, nak melasak duduk sebelah papa.. tapi duduk 5 minit, pum! dia baring.. berusaha utk bangun sendiri.
suspek: muhammad razin mikhaill @ 7month.



p/s: susahnya nak solat skrg.. dia nampak ciknaa solat mcm nampak hantu je..

14 comments:

  1. hahahah...razin2..dah la melasak tp muka wat tak bersalah jer..gerammmm....

    ReplyDelete
  2. ciknaa kurus la pasni ..razin dah melasak hehehe..dast tul dia duk dlm kete gitu...akak nak solat letak fayel dlaam stroller hehehe.walker tak jalan mau dia langgar kita tengah sujud

    ReplyDelete
  3. hahaha. same macam naila. taknak duduk dah skang. semalam boleh dengan tiba2 die berdiri. tak pernah di buat perangai cenggitu. sebaeklah tengah lampu merah n nak sampai rumah. beriba je lah mse tgh drive. tu pun taknak duk diam. berusehe keras nak bangun loncat2. grrrrrr!

    ReplyDelete
  4. hihi pandai melasak dh anak bujang ni.. cikna, nape razin tgk cikna solat mcm nmpk hantu? hihi dia kebil2 ke dia ngs? kalau wani plak, hani tgk tkebil2 je bila pakai telekung nk solat. mcm pelik agaknye ibu dia selubung putih je..

    ReplyDelete
  5. huish smla ngn yaya tue,kemain aktif skrg~
    lau kta dukong tue mulala lentik bdnla apala geram jer tau[..]

    ala mama nie sportingla ckit,razin ckp..bkn salu dpt melasak cengginie nti da bsr lau lasak msti kna babap ngn mama..hihi

    ReplyDelete
  6. samalah mcm Aish skrang, menangis teeersedu-sedu klu kena ikat kat carseat, penat maknya menyanyi nak bagi diam

    ReplyDelete
  7. setakat ni asyraf takde masalah lagi duduk dlm carseat tu..tak tau la lepas2 ni mcm mana..huhu..
    tp bab solat tu tak boleh tahan..apsal? razin menangis ke?hehhe..lawak la razin ni..

    ReplyDelete
  8. haaaa...sameeeee...tp tu ragam masa bln ke 7..bln ke 8 ni alhamdulillah macam dah ok..cuma duk melasak mengemas kt rumah.. -_-"

    ReplyDelete
  9. umairah langsung x nak dok dlm car seat..

    cik na : umairah ikutkan smua org dia nak, first antar dulu kat taska dia ok..tp tiba2 berubah bila sekarang..xtau la..

    ReplyDelete
  10. farish reject terus dh carseat unless dia tido...pernah skali dia sepak gear kereta masa kat highway...nasib baik xde pape...huhu

    ReplyDelete
  11. Anak dah besar..dah berubah lak perangainya ye..hehe..

    ReplyDelete
  12. haaa..Razin dah pandai berkungfu xmo duk dalam carseat eh..kena extra carefull la gini CikNaa

    ReplyDelete
  13. hamboi2 anak..sampai mak kena drive sambil pgg dia..adoi..bahaya..budak2 zaman skrg manja..

    ReplyDelete
  14. Same mcm qaleef..!! Tak reti la tau nk dok diam..tak pe..budak cerdik nih..:-)

    ReplyDelete

nasi lemak ikan kerisi,
nanti singgah komen la lagi (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016