Monday, November 26, 2012

mama rindu kamu sayang

video 
1st time panggil papa



razin kat pahang skrg ni.. tinggal ngan nenek dia kat kampung..sebab pe ciknaa sanggup tinggal dia? sanggup ke? oh TIDAK! taknak pun buat camtu.. sejak dia lahir, ciknaa tak pernah berpisah dengan dia.. paling tak pun, dalam pantang ritu dia tidur ngan nenek dia sebab ciknaa demam bengkak susu. itu pun terdengar2 suara dia.. sekarang kan cuti sekolah, jadi nenek razin cuti laa.. sebelum ni dia pernah mintak nak jaga razin.


 tapi ciknaa tak bagi dengan alasan dahla jauh ngan papa dia, takkan nak jauh ngan anak pulak.baik bujang je kan.. huhu.. last2 dia mintak time cuti sekolah..banyak kali sangat dia mintak..ciknaa tak boleh nak menolak..kesian pulak kat dia..tambah pulak sekarang razin selalu sangat demam.. [oke, menyesal tak sudah dh stop BF dia..] jadi nenek dia cakap nak jaga dia buat sementara.. suami ciknaa pun asalnya tak bagi sebab dia jarang jumpe anak.. tapi lepas ciknaa pujuk, dia mengalah..


muke macam tak puas hati nak kene tinggal [sehari sebelum]



petang semalam sebelum balik ciknaa peluk, cium dia sungguh2.. rase sebak tapi tahan je. malu nak nangis depan mak ngan adik2.. razin macam tau je mama nak tinggalkan dia..selalu situasi macam ni dengan papa dia.kali ni mama pulak tinggalkan dia.. 'tak tinggal la sayang..nenek nak jaga adik, duduk ngan nenek seminggu eh..nanti mama balik..' pujuk2 dia.. hampeh, memang dia takde respon pun..pandang pun tak.. sedih oke!


time betul2 nak kene tinggal.. muke sedih & no respon


malam tadi jem giler2..dari 2jam jadi 5jam dalam kerete..dah la kete ciknaa tu manual.. tambah plak dah lame tak drive jejauh, sekali jem.. memang teruk giler..ciknaa call mak tiap2 jam tau.. dia nangis time nenek dia bagi makan..ciknaa call, pujuk2 dia terus diam..paling sedih, mak ciknaa cakap dia mencari2 je bila dengar suara ciknaa dalam tepon.. ya Allah.. :( pagi tadi mak call cakap razin dah demam.. semalaman orang tua tu tak tidur risau sangat.. pagi tadi dah makan ubat, suhu dia dah normal.



p/s: seminggu je pun.. tapi macam beribu2 minggu oke.. cepat la jumaat.. tak sabar nak cium budak lasak nih~

13 comments:

  1. alah sian razin..

    biasalah cuti sekolah nie kan.. tok nenek raisya pun nak jaga raisya jugak cuti sekolah nie tapi diorg datang KL, tak sanggup nak hantar kg, mau meraung tiap2 malam ibunya nie, huhu...

    takpe cik na, 1minggu jer =)

    ReplyDelete
  2. padan la xnmpak razin kt skul..
    sabar ye..xlama dah nak jumaat.. :)

    ReplyDelete
  3. Sedihnyer...cian kat razin..rindu mama...aty pon tak sanggup berpisah ngn anak....

    ReplyDelete
  4. alahai mmg yelah ciknaa kta pun xsgup nak jauh ngn ank~
    Even lau ank kua ikut tokma g jejln lbeh sejam pun dok teringat jer[huhu]

    sabar yer ciknaa,xper skrg nie ms cpt jer jln..
    tp tuelh kan lg kta tgu ms tue asik lmbt jer plak jlnnya~

    ReplyDelete
  5. alahai takpe ciknaa seminggu je, bertahan..rin pun tak boleh pisah dengan Aish, mertua rin memang nak jaga aish sampai besar, nak suruh berulang dari Rawang ke tempat kerja smapai Aish setahun or klu tak larat dia suruh kitaorang berulang tengok Aish seminggu sekali je, tapi manalah rin nak sanggup, tu pasal ajak hubby pindah jelutong balik bawak Aish sekali, rin tau mertua kecik hati, tapi nak buat camne, rin takmo duduk jauh dgn Aish.

    ReplyDelete
  6. Sabarla ciknaa.kejap je lagi..tp kalau sy pun tak sanggup nak berpisah dgn anak

    ReplyDelete
  7. ciknaa jgn ler nanges mlm2 yea. :p
    tak lama mana tuh. kejap jer.

    ReplyDelete
  8. aikkkk..pagi tadi bukak takde pun video ni..hehhe..comeiiii sungguh...gerammmm...

    ReplyDelete
  9. alahai kesian razin...mesti rindu mama dia..ye la hari2 mengadap muka kot..daaliyaa kalu sy tinggal dia kt living room pun nk masuk ke dapur kdg tu meraung budak tu..kecuali kalu dia duk dgn pengasuh dia...mmg xpandang mak dia nie...

    ReplyDelete
  10. it's hard to be apart from our baby..huhu..saya haritu baru bagi tinggal 1 hari kat rumah nenek dia, rasa rindu yang amat...rasa sunyi sangat rumah..esoknya tak menyempat tengahari tu gak gi amek ammar..*satu lagi sebab cik B dah bengkak susu:p*

    ReplyDelete
  11. alahai sedihnye... sbr ye ciknaa... lame2 biase lah tu :)

    ReplyDelete
  12. hu3..sedeynyer jauh dr ank.ni pon opah n atok die ofer nak jga aqil..xbg balik sabah...owhh..tidak..jauh tu..hu3...

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016