GOOGLE Adsense

Tuesday, November 27, 2012

beginilah cara tidurku

jap2..eh kenape la shaheizy sam taknak nyanyi lagu tu ngan yana ek? baru nak tengok dia nyanyi live... <----- ensem abam sam tu :D



hehe. oke cukup.nanti bibir papa razin lagi mancung dari hidung beliau..ngeh3.. mood: rindu papa & hero kami razin mikhaill.. tapi lagi rindu anak..sori ye abang sayang.. rindu adik lebih 3% je.. =)




huh malam ke2 tidur sorang kat rumah..
rindu giler weh.. tidur peluk bantal peluk cenonet razin..
ada bau2 peluh dia.. hehe. masyam sikit, tapi ciknaa suke..
rase dia dekat je.. sebelum tidur bukak video dia kat henfon..
repeat la sampai rase betul2 puas..


sehari taktau bape kali ciknaa call mak kat kampung..
sejam sekali tu wajib.. now, call free untuk seminggu..
befday gift oke.. million tenkiu kat celcom :)
puas dapat dengar dia jerit2.. sebut atatatatatatatata...



rinduuuu..rinduuuu..rinduuuuu..
mak ciknaa pun faham..kalau razin main, dia akan suruh call..
kalau tidur, makan ubat, siap mandi sume dia akan text je..
ciknaa tau ape dia buat kat kampung.. ohmaianak!



 berbedung




razin memang dibedungkan oleh nenek johor sejak lahir sampai sekarang..
effect nya, dia akan tidur lena & lame..
sampai sekarang tau.. bila nak tidur, ciknaa akan bedungkan dia..
dia akan diam & dah tau yang dia nak tidur..
memang takkan berusaha nak keluar melainkan dia dah bangun dari tidur..
tapi dulu pakai kain bedung, now dia dah besar, tak muat dah..
gantikan dengan kain pelikat uncle dia.. 
syyhhh.. kain tu turun temurun pakai untuk bedungkan baby smpai umur setahun tau..
tapi ada mase, ciknaa malas jugak nak bedung..time panas melampau atau dia nak tidur sangat dah..



meniarap



ni cara dia tidur kat nursery..
tau pun mase briefing hari tu..
macam tak setuju sangat tidur camni, rase macam tak selesa je..
tapi razin dah besar..biase dia akan terlentang sendiri kalau dah penat..



baby cot




alahai tidur dalam ni sempat 2 minggu je kot..
sambung pantang kat pahang ritu..
tu pun atas permintaan nenek dia, comel tidur dalam ni katenyer..



dalam kereta



ni cara dia tidur dalam kereta sebelum pandai melasak...
sekarang? aiyooo.. kejap2 terlentang,kejap menerap, kejap mengiring..
sabo jela..



ketiduran


yang ni tidur setelah kepenatan..
tengok mate dia pejam rapat2 kan..
haha.. nak main je keje nye, sumbat puting kosong terus lelap..



tidur spongebob!


sekarang dia suke tidur camni..
ada bende atas muka dia, tak suke silau..
kadang2 risau gak takut die lemas bawah bantal tu.. hehe.




tidur siang dia makin kurang sekarang.. banyak main je.. pagi & tengahari tidur sejam lebih je..petang tidur 2-3 jam.. malam memang lena sampai pagi. cuma 2kali je bangun nak susu..



p/s: bestkan tengok anak tidur.. tenang je. penat macamane pun, rase sejuk je bila dapat tengok anak tidur.tidur seorang bayi yang takde masalah pape..

11 comments:

  1. ok tido bedung nie, tido lama..

    raisya dalam pantang dah xnak bedung,sempat 1bulan jer.. dalam pantang pun pandai, usaha keluarkan tangan dia dari bendung.. haha..

    tido meniarap memang ajaran dari taska kan.. raisya kat rumah pun tido meniarap, taska ajar.. tapi ok jugak sebab lama dia tido kalu dah meniarap.. kekadang tido meniarap sendiri, huhu..

    sabar ye cikna, seminggu jer rindu anak =)

    ReplyDelete
  2. wow! masih nak tidur bedungkah? awal2 lagi ammar dah takmo dah..selamat tinggal bedung, welcome ngempeng..nak maknya baru boleh tdo! *fengsannnnn*

    ReplyDelete
  3. Aish tido siang x sampai sejam, dia akan nap around 10-15 minit je, most of the time dia akan main, klu tinggalkan dia, meraung..rin nk mandi pun mandi kerbau je, dah lama rin tak tido siang, klu duduk berdua dgn Aish kat rumah, rin mkn biskut je, nak masak pun x boleh..malam pulak dia akan bangun susu 4 kali..bahaha, mendera betul budak Aish ni.

    ReplyDelete
  4. tabik spring kt razin.. masih nk berbedung.. faiq mase dlm pantang lg dh xnk bedung.. hoho

    ReplyDelete
  5. betul ciknaa,

    lau siang da geram ngn anak kan,bla mlm tgk dia tdo sayu plak ati sb siang mrhkn dia~

    razin sm ngn yaya tdo xska muka lapang msti nak ada bnda ats muka~
    yelah lahir beza shri jer..

    ReplyDelete
  6. mmg best bila anak tdo. mama ngn daddy senang nak beronline. hahaha. :p

    bila anak bangun, kelam kabut sbb annaila skang nak ajak mainnnnnnn je. tak layan siaplah. :p

    ReplyDelete
  7. baguih kalo dia nak berbedung eh?
    mikha jgn harap dari baby tak suka bedung...grrr! geram tol lah....
    rasanya yana takleh nanyi live tu yang tak perfom kat muzik2 tu yer tak?
    tapi rugilah sebab lagu tu sedap...errr sam meh duet ngan ai meh..sora ai pon sedap mcm shila amzah..hewhewhew! :)

    ReplyDelete
  8. ppeerrgghh...kental razin nak lagi tidur berbedung...mama aty respek ar kat razin...:) kalau ar qaleef jugak boleh dibedung macam tu...hurrrmm...acaner agak nyer hek..heheh...tidor kemain lasak berpusing2...tak ley nak ekjas dah..!!

    aty dapat rase kerinduan tu...... tabah yer ciknaa..tak lame kannn...

    ReplyDelete
  9. wahhh bgsnya razin tido bedung, kalu daaliyaa mmg tak la..kita selimutkan dia pun, ditarik2 dek budak tu... razin tido lagi sopan kot drpd anak dara saya sorg tu..ganas bebenor...ayooooo....

    ReplyDelete
  10. razin bebedung lg..dasyat..kalau umairah ntah la...

    ReplyDelete
  11. bedung elek baby terkejut kalau ngah tidur..tang meniarap tu nampak comey jer..

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016