GOOGLE Adsense

Thursday, November 22, 2012

basuh segala menan



si anak dah masuk 7bulan.. selain melasak, aktiviti biase dia masukkan segala2 yang dipegang ke dalam mulut beliau..ape, ingat sume bende ada rase mcm durian ke? [mak baru makan durian crepe~ tetibe] jadi, malam tadi, kerajinan mak nye ni agak maksimum.. lepas basuh baju, terase nak membasuh menan budak botak tu..kotor jgak la asik isap2 je kat ujung menan tu.. tapi 3 bende ni je sempat basuh.. lepas je basuh, ciknaa cium2... fuiihh wangi weh.. macam orang hidu gam plak kat tepi mesin basuh tu..siap pejam2 mate bagai.. kah3.. :))



lepas ni ada banyak lagi bende nak buat.. ingat nak beli box, sumbat segala menan dia..rase dah bersepah dah depan tibi tu penuh ngan barang dia je.. menan razin tak banyak mane pun.. lagi pun dia bukan suke sangat menan sendiri.. menan yang dia suke adalah benda bukan menan baby yakni remote tivi, enpon, termometer, pempes, botol minyak telon tu haa.. sebab tu malas nak beli menan sangat.. bazir je duit mak ko ni haa..





p/s: bile botak, makin terselah telinge besor awak dik.. hehe. nampak tak lekuk pale dia tu  ???

18 comments:

  1. raisya pun ada patung kuda laut pink tue, he3.. dia suka hisap telinga conet patung tue, konon2 menetek ngan maknya la..

    ReplyDelete
  2. alalala comelnye menan razin. nadt pun basuh gak menan saif sebab selalu no comot. comot sebab anak buah lain dengan tangan penuh coklat yg dok main menan saif.

    err..durian crepe memang sedap kan. nyummm..

    ReplyDelete
  3. cikna napa kepala razin tu lekuk...

    ReplyDelete
  4. cikna napa kepala razin tu lekuk...

    ReplyDelete
  5. nurul huda:nadt:ciknaa pn prasan, tp tak bleh nk komen kt blog awk :)

    nadt:laa.. org lain plak kotorkan menan saif ek?

    ira: dia vacuum mommy.. kesan dia tak hilang..

    ReplyDelete
  6. vacuum?
    laaa,ciannye die

    zara tdo x peluk bantal/mainan die lg
    lom pandai agaknye

    ReplyDelete
  7. mikha tido peluk bantal ucok! kihkihkih...badan je kental, tapi dlm hati ade taman tuuu :)

    ReplyDelete
  8. farah: hehe. botak sudah..

    ekin: haah mommy. kesian gile, nyesal tak reti push ritu..

    cer ajar dia ekin. razin atok dia ajar dari dlm pantang tdo pelik bantal.hehe.

    ReplyDelete
  9. mommy cha: hahaha.. biase yg ada bantal ucuk ni anak lelaki tau mommy cha weh..

    ReplyDelete
  10. Samelah..Aqil pun dah sekotak menan nye, tapi getah rambut mama, henfon, tikar..tu yg dia suka main. Huhu.

    Yaeyy! Aqil dah ada geng butak. Nyomey je Razin. Cam masa baby2 dulu je jan nengok anak kita botak balik :)

    ReplyDelete
  11. erina: kan dah cakap bebudak ni lain bende dia nak main..


    budak butak! hoho.. kan kan.. same cam baby dulu tau. mak soka yu..

    ReplyDelete
  12. kan. membazir je beli menan banyak2, last2 remote, kunci , buku2,yg die suka main. tapi mak nye nak beli gak menan sbb menan sangat comel hokey!hihi

    ReplyDelete
  13. wawa: ai setuju.. kaleful lagi suke. haha, kekdah nye membazir tak dapat dielakkan :)

    ReplyDelete
  14. Comel2 brg mainan razin. Betul cik na, bla dia org dh suka gigit benda, harus slalu bersihkan mainan. Naurah baru leh meniarap, sume benda asal tercapai dek tgn, dia masuk mulut. Macam manalah kalo merangkak nanti.

    ReplyDelete
  15. Comelnye razin tido.. Mainan tu pun comel.faiq xde mainan lgsg.ibu die nl ajr bace buku je. Haha bajet sgt khenn

    ReplyDelete
  16. razin mcm daaliyaa jgk..tak obses dgn menan dia..kalu yg bukan menen dia tu la dimainnya....makin cerah kulit razin skrg...comel...

    ReplyDelete
  17. Semingu sekali basuh...haaiihh.dah dok umah pon malas gak nih..
    Qaleef pon suker men pampers...!! Huhu...eerrr...telinge same cam qaleef....;p

    ReplyDelete

nasi lemak ikan kerisi,
nanti singgah komen la lagi (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016