Tuesday, October 16, 2012

panggilan ke nursery







syukur, akhirnya selepas setahun apply, finnaly razin dapat jugak masuk nursery uia..
syukur sesangat.. sebab rase nye kat situ tempat yang terbaik untuk dia..
setakat ni takde lagi dengar bende -ve dari parent yang hantar anak kat sane..
oke, ciknaa dah booking razin masuk nursery ni sejurus selepas dapat tau pregnant tahun lepas..
tak silap lepas raye dalam bulan 9 camtu..
dapat pun selepas buat surat rayuan bagai..
tak cukup lagi, ciknaa push lagi dorang ni..koling-koling tetiap bulan..hehe.
susah, sebab asben jauh.. at least, bile anak duduk dekat dengan ciknaa time keje ni rase cam lega sikit..


ok, bayaran untuk nursery razin ni just 240 sebulan..[potong gaji siap-siap.. ]
tak silap ciknaa uia dah cover 100 kot..
nak masuk dah  kene bayar deposit RM575..
fuh! berpeluh jugak la kan? pengasuh bulan ni nak bayar jugak..
dahla minggu depan nak raye..
ada orang nak main kutu undi tak? ciknaa nak bulan ni.. keh3 =)


lepas anak masuk, dorang akan kumpulkan parent baby yang baru masuk tu..
nak tunjuk la kot cemane dorang jaga anak kite kat sane..
eh, rase macam best pulak kan?
ok, problem yang ciknaa dah bagitau kat kerani hari tu ada 2 je pasal razin ni..
buai & bedung.. buai sure r takde kat nursery..
dia cakap seminggu dua ni amik mase sikit la nak biasa kan dia tido tanpa buai..
kite tengok cane nanti.. bedung pulak, takde laa dia komen pape..


ape-ape pun ciknaa bersyukur giler dia dapat nursery ni..
at least, takde la hari-hari risau pasal dia..sebab pengasuh skrg ni dah tua..
jaga sampai 7 orang pulak tu.. [walaupun dia sangat bersih & baik]


p/s: tak tau cemane nak bagitau kat makcik pengasuh tu hujung bulan ni.. rase sedih pulak sebab dia jaga razin oke sangat.cuma bila dah ramai, jadi macam tak terkejar kot.. lagi kesian dia dahla yatim piatu kat sini..asben dah meninggal, anak pulak takde.. 



18 comments:

  1. best giler kot anak dekat dgn kite kan..nk kerja hati pun tenang..alahai..bilalah Utar nak ade nursery jugak ni..

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah...mesti lega kn rasa? :)

    ReplyDelete
  3. waaahh..besh nyer kat tempat keje ade nursery kan..lagi dekat ngan ciknaa..lagi baik ek..:) alhamdulillah..Allah permudahkan urusan ciknaa..:)

    ReplyDelete
  4. bestnya ciknaa bole dekat ngn razin time keje~
    kan best lau ofis zura pun ada nursery leh time lunch jmp yaya..huhu

    ReplyDelete
  5. bestnyer...nak keje pon hati tenang...mahal sikit pon takperlaa..janji anak dekat..pape senanng kannn...makcik bbysittet tu mesti pahamn nyerr...lagipon dia jaga agak ramai..bestnyer klu nearby myra ni ada nursery cenggini...nak g keje pon tenang..

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah

    cik naa, hr tue ekin nak join gathering tue
    tp zara demam campak plak
    kang sume baby jangkit, susah ekin
    tp sedey x dpt join same
    huhuhu

    ReplyDelete
  7. Xper..bgtau kat makcik2 tu elok2..insyallah dier faham nnti..

    ReplyDelete
  8. bestnye dpt nursery dkt dgn tpt kije..
    kte still mencari2 lg...nk ltk kt mmu tp dorg cam layan tak layan je...ye la kte bkn staf mmu...tp membe lain bley je letak baby kt sana...kena push dorang cam cik naa la ni...

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah..rezeki Razin :) Nanti senang dah dekat ngan mamanya. InsyaAllah makcik tu faham..

    ReplyDelete
  10. eh ada deposit yer..kat tm ni xde tp queue lama....kan akak cakp nak hantr nursery ..rasa nya macam tak je..sebab akak dapat pindah sebelah umah mak akak..heheheh

    ReplyDelete
  11. nursery uia? yg kat gombak ke pj? kalau pj, sama ngan anak buah dok nursery situ gak.

    ReplyDelete
  12. nadt: main campus gombak dear.. hehe.

    cahaya: esok 23hb mommy. anak mommy pn kt sane ke?

    ReplyDelete
  13. nak tanya, camne nak apply nursery uia eh? kalau bukan staff uia leh ke?

    ReplyDelete
  14. nursery uia rase nye available utk staff & student je.. :)

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016