Tuesday, October 30, 2012

dugaan lagi

muhammad razin mikhaill demam :'(




rase macam takde mood nak keje, nak buat pape pun malas..
dalam kepala dok pikir anak kat umah pengasuh je ni..
razin dah demam sejak raye ke2.. 
oke, masuk kali ni ciknaa dah faham..
asal balik kampung je, balik kl razin mesti akan demam..
nenek dia cakap badan dia tak kuat sangat.. tak lasak sebab kat kampung dia tak cukup tidur..
tambah pulak cuaca ya tuhan..rase macam matahari atas kepala je..
jemur kain setengah jam je cukup kot nak kering..
pastu macam-macam orang nak dukung, pegang dia..
'demam urat' katenyer..
ntahlaa..


suhu dia paling tinggi ahad malam baru ni 39.3..
papa razin dah balik johor sebab dah masuk keje..
tak boleh excuse.. dia call jiran ciknaa [abang se ofis jugak dia tu]
mintak nak pinjam cool fever, dia cakap takde..
tapi dia call ciknaa ajak pegi klinik terus..
taknak bawak kete ciknaa, nak bawak kete dia sendiri..
serius..time ni memang sebak sangat-sangat bila anak sakit, suami takde..
ya Allah, Kau permudahkan jalanku.. syukur..



doktor masukkan ubat ikut punggung dia..
tak tau la ada side effect ke tak sebab ciknaa dah blurr time tu..
razin pulak dah mula batuk-batuk..
balik dari klinik bagi susu taknak pe sume taknak..
rase nye sebab kahak tu la.. ciknaa jolok tekak dia sampai dia muntah..
keluar semua susu, lendir..
baru lega, tidur lena sampai pagi..
pukul8 panas balik! bagi ubat.. razin bergantung pada ubat je..
kalau kesan ubat tu dah abis, suhu dia naik balik..
tangan dia tu ciknaa pakaikan sarung kaki sebab sejuk jadi cam biru je..
sarung tangan dia dah simpan kat kampung, dah tak guna, malas bawak balik dah..



tengah malam tadi suami ciknaa balik.. 
ajak pegi hospital kalau demam dia tak kebah lagi..
malam tadi panas kejap, tapi ciknaa bertahan tunggu siang..
tapi pagi tadi tengok dia dah ok.. jap lagi kul1 nak pegi tengok dia.
kalau masih demam, ciknaa nak pegi hospital terus.. 
mommy, wish the best for my razin yer.. rindu sangat time dia sihat..
bila dia tidur, ciknaa bukak video dia yang aktif tu..
terus menitik air mata :'( sebak sesangat..



p/s: HKL or hospital selayang..mane yang lebih baik? 

10 comments:

  1. salam ciknaa.harap razin cepat sembuhnya.aminnnnn. tingginya suhu dia, sampai 39.3!ciknaa, bertabah ya

    ReplyDelete
  2. get well soon baby razin *mmuah*

    ReplyDelete
  3. Alahai Razin..cepat sembuh ye sayang. Jangan risau CikNaa..baby kalau demam suhu tinggi mmg doc akan bg ubat ikut bon2 untuk cepat redakan suhu. Huuu..memang sebak kalau anak sakit.Sabar k CikNaa. Razin strong boy.

    ReplyDelete
  4. akak prefer HKL...sbb baby diutamakan...serik dengan hospital selayang menunggu penuh azab masa fayel kuning...takde keutamaan yer......HKL is good dear..nnt dia refer peadatrik..HKL baby dia bagi laluan keutamaan...

    ReplyDelete
  5. alaaaa...ciannye razin
    zara tuepon batok x elok2 lg

    ReplyDelete
  6. bak kata cik naa...
    klo lah sakit tu boleh ditrasfer kak mak...:-(

    cepat sembuh ye syg...

    ReplyDelete
  7. Sabar ye, jangan sedih, jgn lupa lapkan kepala anak dengan air asam jawa, bagi sejuk kepala..sebab suhu badan memang tinggi.. salam kenal dari saya dan follow awak juga

    ReplyDelete
  8. Razin dah baik ke cik naa?
    alya pun demam..lama betul kali ni..isnin baru betul2 kebah..
    now tinggal batuk ngan slsema sikit..
    cik naa jolok cane eh?
    aini tak berani nak buat la..
    tp geram dengar bunyi kahak dalam tekak dia..

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016