Thursday, October 11, 2012

cukur jambul razin mikhaill





kali ke 2 majlis cukur jambul untuk si kecik ni..
cucu sulung katenyer.. banyak version la konon..
rezeki kamu la wahai anak..


1st cukur jambul razin dibuat oleh atuk saudara nya kat ayer hitam johor..
[ciknaa memang pantang kat rumah dia sebab suami duduk kat sini] 
umur dia time tu baru 2minggu. kali ni 5 bulan, sekali lagi buat majlis untuk dia..
masa ni ciknaa demam [bentan & bengkak susu]
jadi, mak ciknaa je yang dukung dia masa majlis tu..
sangat sedih, patutnya mak baby yang pegang dia..
tapi ciknaa langsung tak boleh nak bangun.. even makan pun ada orang suapkan..
seksa weii bentan pluss miss B bengkak macam nak meletup.


2nd time cukur jambul dibuat oleh nenek saudara dia..
dia buat majlis menyambut menantu.
masa marhaban tu, dia selitkan majlis cukur jambul ni untuk razin..
dah niat katenyer.. sebab 1st majlis, dia tak dapat datang..
oh, ciknaa bersyukur giler..merasa jugak tengok majlis cukur jambul anak sendiri..



 
pengantin tukor baju - baju raye je..




eh..eh.. dia bukan BF tau.. =)










see.. baik je dia. macam baby-baby je.. god boy :D




sebelum majlis ni semua orang cakap, abis la razin nanti..
bukan orang yang cukur jambul dia, dia dulu yang pegang gunting..
sebab dia dah lasak sangat sekarang..
tapi masa majlis tu elok je dia diam.. serius, mak tak percaya nak! haha..
mebi dia pelik kot orang marhaban, berzanji, pastu semua orang dok tengok dia..
ramai pulak tu, ada la dalam 60 orang.. phewww  (-_-'')


p/s: ciknaa tak pegang pun dia..nenek dia yang dukung. ai duduk snap2 gambor saje =)

9 comments:

  1. tapi baby ni kalau dia dengar orang atau kita zikir, mmg senyap je. dah tu duk usha2 pulak. bila kite berenti zikit, otomatik nenges balik. hihi.

    ReplyDelete
  2. Ala..baikbudi nye dia. Haah, betul cakap Wawa, baby kalau dengar orang berzikir, dia senyap je. Sama jugak kalau tengok kita solat..diam je pandang :)

    ReplyDelete
  3. yup baby kalau denga benda2 yg baik ni mmg dia akan senyap...hehe

    btw hensem la razin ni! rasa nk cium2 je

    ReplyDelete
  4. macho nya razin...hehehe....
    budak jd ralit kot tgk rmai org...mcm anak sy lah bila rmai org jd baik sgt...

    ce duk ngan ibunya..amboi kemain.....hehehe...

    ReplyDelete
  5. yaya pun ms dgr org marhaban nie berzanji sume,dia snyp jer terpegun..~
    yg bestnya bla dorang da hbs berzanji dia bantai menangis,sedeh ke xpun dia soh berzanji lg jgn stop..hihi

    makaihh rminya smp 60orang tue?!~

    ReplyDelete
  6. anak aty potong rambut sekali tu..tak tumbuh sampai sekarang..[tumbuh jarang2].. soh asben potong lagi sebab orang cakap kalau potong ti ley tumbuh lagi lebat..tapi asben tak berani...takut tak tumbuh2 gak..huhu

    ReplyDelete
  7. wahh.. best kn.. selesai mjlis.

    ReplyDelete
  8. Comelnya dia..kena ptg rambut..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. tetiba teringat ada gamba majlis cukur jambul tak citer lagi masa 4 bulan hehehe..

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016