Monday, October 1, 2012

bila mana anak mengubah segalanya

tajuk memang tak bole blah.. ngeh3..
ciknaa nak cite pasal bilik sebenarnye..
dimulakan dengan bilik pengantin,wah berjuntai bagai kau..
oh,tu rumah mak.. bila dah pindah balik rumah sendiri bermula la episod bilik suami isteri..
opsss..!!  malu :P


dah beranak..? haaaaa...
bilik ku sudah BETUKA!
yakni.. dapur [untuk siapkan susu razin tu]
toilet.. [tukar menukar pempes bila hero tu membuang.. busuk weii]
pusat penyalingan baju [ayat apekah]
solat kami laki bini..
tempat bergelak ketawa 3 beranak.. huhu..


ye, rumah ciknaa tak besor macam rumah korang..
rumah sewa je pun..area gombak ni mane la mampu nak sewa besor2 weii..
dah tu pulak, sewa dengan 2 orang lagi anak dara..tapi bilik memasing la..
bila suami ciknaa balik, ofkos la masa kami 3 beranak banyak abis dalam bilik tu je..
paling tidak pun keluar dating 3beranak ke JJ wangsa maju tu ha..


semua nya disini :P




perasan tak smua tepi katil kan?
sebab nye senang, bangun tengah malam terus buat susu si razin tu..
dia bangun malam terus melalak, takde warning-warning dah..
jadi ciknaa celik mata, tangan mesti dah capai botol tepi katil..
kalo nak tukar pempes dia pun same..
memang nmpk mcm sakit mata cket kan?
lantak laa.. [tapi dalam pantang dlu lagi dasyat] heeee... :))




demi hero yang dicintai ini..





ciknaa dah tak tau nak deko cemane lagi bilik ni supaya menjadi ala-ala candle light room, romantika diamor..... ;)) bole la bagi can razin dapat kawan sorang lagi.. [sila tampo lelaju..ada hati nak beranak lagi, tak padan ngan laki jauh.. ] muahahaha.. yang pasti tunggu pindah rumah sendiri la baru kasi tip top rumah ea.. mase tu, nak ajak smua gojes blogger mommy & baby pun tarak masalah punyeeee :)



:: bilik anda bagaimana? ::


9 comments:

  1. Lor cikna dok sri gombak ke?
    mama yaya dok kt greenwood,sesekali lehla ngedate kn ank dara vs anak teruna~
    ala cikna blik kecik lg senang,sume leh cpai lam satu masa..
    cm sakit mata ckitla bila nengok barang banyak tmpt yg kecik lg jd sempit mampat dan padat..

    ReplyDelete
  2. ok la tu.. hehe
    kita plk dok menumpang lg umah mak abah, lg xleh nk deko2. ape ade jelahh.. hehe

    ReplyDelete
  3. sama la bilik kita ciknaa, lagila kalau daddy aish buat susu, habis tumpah susu powder kat lantai, lapnye tidak..aiyoohh

    ReplyDelete
  4. Memahami..dulu sebelum hubby posting ika menumpang umah kawan...dh dia dpt posting
    Pastu nk mencari umah sewa area kita duduk nk mmg susah...mahal lak tue..hmm..

    ReplyDelete
  5. ALOO..SAMELAH BILIK SU..DAH ROMANTIK DAH PUN,,HIHI..SEBAB BENTANG TILAM KAT LANTAI DAH..HUHU

    ReplyDelete
  6. X pe2...asal bilikku syurga ku tu dah ok...heheheh.Paling penting housemate memahami...;)

    ReplyDelete
  7. takpe...nanti dah duk umah sendiri baru best nk deco macam2....hehe

    bilik i pon kadang2 tunggang-langgang dgn barang farish...haha

    ReplyDelete
  8. umie skrg pun.. ltk bakul tuk wat susu.. kt dlm blik... dlu kt dpur... skrg sng la.. mata masih kuyu pun leh buat susu tuk dhia..

    ReplyDelete
  9. aty letak barang qaleef dalam bilik die..tak de pon dalam bilik kiteorang ...huhu..kecuali..waktu malam..aty akan hangkut satu bakul khas..yang memang pakai dari lepas beranak dolu..masuk letak dalam bilik aty..dalam tu ade pampers semua..bakul tu jugak ar aty dok hangkut turun bawah biler kate nak dok tengok tivi kat bawah...senang..tak bersepah..sekali hangkut jer..ade pampers..set toiletries..tikau getah..semua ar..;p

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016