GOOGLE Adsense

Wednesday, September 26, 2012

noriday.. everyday :)

emph.. malu sikit nak cakap pasal rancang merancang keluarga ni..
tapi nak cite jugak..huhu..dalam pantang ritu, ramai sangat tetamu & makcik-makcik ciknaa cite pasal pengalaman dorang..selalu dorang cite, anak 1st ngan anak 2nd tu rapat..sebab tak reti lagi nak jarakkan anak kan..ciknaa tak takut mengandung lagi..cuma masalah cket sebab ciknaa & suami tak duduk sekali..
kalo yang dah lame follow ciknaa tau yang ciknaa kat kl, suami kat johor..razin sorang tu dengan ciknaa kat KL ni..



so, nak tak nak kene merancang keluarga..
memang,ciknaa tak nafikan 1 ketika dulu b4 kawen, ciknaa niat taknak amik pil perancang bagai..
bahaya katenyer..tapi sekarang takde pilihan..
sebab ramai yg ciknaa kenal tu merancang sendiri..
err faham-faham sendiri la kekdah tu yer.. :P
ciknaa kesiankan razin, kesiankan diri sendiri jugak..
jadi, sebelum ape-ape berlaku ciknaa beli pil NORIDAY tu siap-siap.. :D



so far, ok je.. memang macam susah sikit la mula-mula nak makan tu..
asik lupe je weh.. dahla bz ngan anak bagai..
so,ciknaa set alarm kat enpon selama setahun.. hehe.
setakat ni memang sharp kul10 malam ciknaa akan telan pil tu..
kecuali, bila enpon jauh xdengar alarm nye..



pasal pil ni ada mommy yang makan tak?
memang tak cun eh period?
bulan pose lepas miss P datang 2kali..
tu pun ado takdo je..
since raye sampai harini langsung tak muncul-muncul..



buat muke ngade-ngade :))

::kongsi siket ngan ciknaa::


19 comments:

  1. cik naa,
    sy pun ambik pil noriday ni..
    ikut pengalaman yg sejemput ni..hhhe..
    period akan huru hara bila makan pil tu tak tetap masanya..contoh mcm cik naa kata, klu alarm jauh, lmbt lah makan..atau lupe makan utk hari tu..:)

    ReplyDelete
  2. rancang sendiri..tak telan apa2 pil..haha...klu tetbe terlekat, senyum je la...
    ciknaa kne jaga2 sbb jauh...kang terlekat sian ciknaa pening sorg2...ari tu bace ciknaa pegi beli cari susu, tnggalkan razin dlm kete pun cdeh...husband bace pun sedih tau...

    **bile mommy cha pregnant, rase cam best plak klu preggy lg sekali...haha..tp takuttttt.....**

    ReplyDelete
  3. asleenda: yeke dear, tp ciknaa sbulan ada laa skali 2 je terlambat cket..effect gak eh?

    wawa: btl3.. dlu igt nak plan sndiri jgak,tp takut amik risiko :)

    yg tu? ciknaa menyesal tak sudah tinggal dia dlm kete sorang2..sob sob..

    kan kan.. uh rindu baby kicking! **sengal..** haha :))

    ReplyDelete
  4. amboih wawa tu dlm mengomen kemain selit nama momy cha eh? hihihihi :)

    momy cha tak pakai perancang, tak pakai implan tak pakai ape pon tu yg lekat tu kot? hahaha. rezeki allah terima dgn senang hati :)

    insyallah pas ni nak kena pasang implan..mudah skit tade lah lupa nak telan pil kan? kot2 tertelah...ambik ko menambah lagi...hihihihi :)

    ReplyDelete
  5. Ena pun takde makan apa2, jadi tak tahu pengalaman makan Noriday ni.Tapi ikut pengalamn kawan2 yg makan, dia kata awal2 je period tak stabil, lama2 ok. Dan kalau period memang banyak. Tapi ikut orang jugak kot CikNaa, hormon lelain kan :)

    ReplyDelete
  6. tak nak suntik ke ciknaa?sy ni lemahnya part2 makan ubt.tme peknen ni pun asik lupa je nak mkn vitamin.haha..

    ReplyDelete
  7. dlu fa mkn noriday jugak, lpas bby x bf lg terus tuka mercilon. mse mkn noriday mmg xdtg period langsung. lps tuka mercilon plak, period cantik je dtg on time every month

    ReplyDelete
  8. mommy cha: haa.. kene pakai tu. mkcik ciknaa pakai implan mudah idup die.. hehe.

    erina:ooo cenggitu eh. tapi masuk 3bulan gak kot ciknaa dh mkn.. gitu la jgak, ke mane darah ku menghilang?

    ReplyDelete
  9. fifitiez: oh cucuk mebi tak kot syg.. ciknaa dgr mcm2 psl cucuk ni.seram plak. rela mkn pil prancang lg kot..


    nurulfarehah: tula, anak ciknaa pn dh bebas skrg. terpikir jugak nk tukar. tQ mommy.. try la tuka pasni ek..

    ReplyDelete
  10. sy mmg xde mkn pil ape2 pun....main belasah jer...nak plan sendiri pun tak pandai...hahhahaha...sbb takut nk mkn ubat, sbb sy nie mmg lmbt lekat..setahun 6 bln kawen baru lekat, tu risau nk mkn ubat..

    p/s:- tu la wawa, syok jer dgr mommy cha prgnnt lg...mcm nak jgk la...hihihiihihih...tp bila tgk muka daaliyaa, ai syg plk nk prgnnt lg tkt tak pandai nk bhgikn kasih syg...huhuhuhu

    ReplyDelete
  11. ck amek noriday jugak cikna, setakat ni memang ck tak period lagi.ck fully bf baby..rasanya pasal period cantik & tak cantik tu bergantung pada hormon masing2 kot ye tak?

    ReplyDelete
  12. mrs zaidi: owh cenggitu ek? baik jgn mkn, nanti susah mau kasi adik ke bby nanti :p

    CK: ooo.. fully bf, best nye.anak ciknaa dh xnak dh.. bila sumbat miss N kat dia, bluerk! nak muntah yu..

    ReplyDelete
  13. me baru plan nak cucuk yg 3 bulan tu. tak elok eh? nape ye? cite la..cite la..hehe. eh, mommy cha preggy lagi ke? i tertinggal train laaaaa.congrats! :)

    _________________________
    I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

    ReplyDelete
  14. aty langsung tak amik ape dan buat ape2...takut..risau...sebab walaupon nak anak ramai tapi aty nak jarakkan jugak hamil lagi tu..sian kat diri sendiri...dan sian gak kat qaleef...huhu

    ReplyDelete
  15. akak x makan or amik apa planning...natural..kalau accident nasib huhuhu

    ReplyDelete
  16. Ika xmakan ape2...planning gak..
    Guna'stokin'...huhu...

    ReplyDelete
  17. nurse ada bagi pil noriday tapi xmakan pun. setakat ni planning pakai 'stokin' ja.haha..

    ReplyDelete
  18. rasenye norriday utk ibu yg fully bf..sbb dia akan membanyakkan susu bdn...tu kate doc n nurse masa kt hospital ari tu la...huhu
    kte makan loette..beli kt klinik..sbb kk bg regulon..mabuk bile makan...huhu

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016