Thursday, September 6, 2012

2 in 1

pagi ni baru je duduk 5 minit, on PC.. 2nd bos datang kat tempat ciknaa..
eh naa, saya bukan jual, tapi saya tengok ni sesuai untuk yu..


 siap print lagi untuk ciknaa - majalah i-sihat.



wow.. memang ni ciknaa dah wusya dah weii..'mahal la kak..'' [bila cakap bukan hal ofis, terus panggil hakak] hihihi....dia jawab pe tau, ''takpe la mahal sikit.. tahan lama, sekarang anak sulung, lepas ni adik-adik dia boleh guna lagi.....'' aiyarrkk! hihi =)


Philips Avent Steamer & Blender







hari ni baru betul-betul faham penggunaan dia...
memula, stim.. lepas makanan tu dah lembut, terbalikkan aje terus boleh kisar..
euuwww suke nya .. cepat! mudah! paling best, tak payah kotorkan banyak bekas..
ekceli, ciknaa dah cuba-cuba buat puree bagi razin makan..
nak tengok dia oke tak makan..
sebab utama, dia dah pandai melalak bila lapo..
bagi susu pun tak jalan.. hadoiii anak..
tapi leceh sikit la kene rebus dlu..
lenyek-lenyek dulu... blender, tapis bagai..




senang gile kan.. teruja sangat-sangat mau memiliki ini.. harga dalam majalah ni ciknaa tengok RM459.. phewwh! (-_-'') ayat penambah semangat dalam majalah ni ape tau...
"MENYEDIAKAN MAKANAN BAYI DAN ANAK KECIL BOLEH MENJADI SESUATU YG AMAT MENCABAR UTK PARA IBU.TAMHAHAN LAGI UTK IBU BEKERJA & TERPAKSA KELUAR AWAL PAGI.NAMUN DENGAN PHILIPS AVENT STEAMER & BLENDER INI PASTINYA MEMBERIKAN PENGALAMAN BERBEZA''

p/s: boleh tak guna duit raya razin beli mende alah ni :P...... hehe.
razin demam pagi ni :(

14 comments:

  1. ciknaa,sebelum ciknaa beli..sy suggest ciknaa beli kat NURIZ SYAR..cik naa cari nama tu kat FB.barang avent yg dia jual murah sbb direct dari UK.blender ni dia jual RM390 jer..murah kan?sy ingat nak beli tapi macam over melampau sangat beli awal ni..

    ReplyDelete
  2. xpun, boleh beli little bean food processor..yg tu 3 in 1 (warmer,blender & steamer)..harga murah RM300.org cakap kalau masa ekspo baby,diaorang jual RM150 jer.tp ciknaa mesti dah serik nak beli little bean sbb warmer aritu dah rosak kan?hehe..

    ReplyDelete
  3. warmer bukan ke ade 1 tahun warrenty...

    izwa pun dah servey untuk Damia nanti.. sekarang dia dah 4 bulan lagi 2 bulan nak masuk 6 bulan so kene simpan duit dari sekarang...

    Tapikan dekat http://www.littlewhiz.com RM413
    http://www.otakibaby.com/webshaper/store/viewProd.asp?pkProductItem=119 RM367.20
    http://www.happybaby.com.my/catalog/product_info.php?products_id=921&osCsid=38597d2095dffd14ce5c4ec13a01c90e RM367.20

    yg leh cari lagi kat online leh dpt murah...

    november ni ade expo baby lagi kat pwtc leh tengok berapa
    RM

    ReplyDelete
  4. fifitiez: haa, ciknaa dh pegi kt situ. nanti next week nk bincang ngan papa razin, bole ke tak..hehe.


    izwahasnan: oh, tQ ea dear. ciknaa dh tengok, murah sgt kt otakibaby tu. pheww, syoknye lahaii..

    ReplyDelete
  5. ayakk..klu su tak mampu nk beli..nasib ade dpt steamer mknn mase kawen..so guna yg itu aje..hihi

    ReplyDelete
  6. ELOK JGK NMPK BENDA NI..SENANG NK GUNA...TP HARGA TU MMG MHL..SBB SY BRY JER USYAR KT FB..BRU RM390 INCLUDE POS...

    ReplyDelete
  7. Sue_ciknaa pun tak mampu sue.. kalau la ada orang bg adiah..tihihi :)

    ReplyDelete
  8. mrs zaidi: oooo..dh beli eh? sure lg semangat buat solid food ea mommy?

    ReplyDelete
  9. kita guna pengukus beli kat kedai brg jer hahhahaha. memola nak beli jugak benda2 gini. pastu bila dipikirkan, mikha pon dah pandai makan yang dah ade testur...so tayah la. kihkihkih! blender jer beli tu pon brand murah pensonic nye brand.hahahahah :) nak saving utk aqiqah....#wajib.wajib#

    ReplyDelete
  10. Alah bg artikel jea ingatkan nk sponsar td boss..huhu jokes okey!!

    ReplyDelete
  11. Aty pon pekenan kat mende ni..nanti sampai mase nak beli gak..insyaallah :-)

    ReplyDelete
  12. kita plk dh guna duit raye faiq beli car seat die.. skrg rase mnyesal guna duit raye die, haha

    ReplyDelete
  13. i dh beli benda ni./hihihihi.kat obw time tu wat promo trus beli

    ReplyDelete
  14. hm...senang kan? tapi harganya tak menahan mahal bebenor...

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016