GOOGLE Adsense

Thursday, August 30, 2012

razin dah 4 bulan

 lena otw balik kampung wif coko, papa hadiahkan..


raye ke 4 tu razin ngam-ngam 4 bulan..
yeay! besor dah anak bujang ciknaa sorang nih.. :)
kejap je rase membesarkan dia..
alhamdulillah, setakat ni semua ok..
tak susah jaga sebab dia tak meragam sangat..
dia tau bapaknye jauh kottt..


setakat 4bulan ni macam-macam dah kelakuan dia..
geram kadang tu nengok dia..
bila balik keje, berkobar-kobar semangat nak ambik dia rumah pengasuh..
rindu gile 9jam tak jumpe :P





misi masukkan tangan dalam mulut..



razin 4bulan :

  • mulut sangat kepoh sekarang ni..lagi-lagi kalau main sorang-sorang.. [resah la tu takde kawan]
  • masukkan tangan dalam mulut..hobi masa tangan kosong tak pegang pape, kalau boleh nak sumbat 10 jari tu sekali gus.. adoii.. air liur tu jgn cite la, kadang dengan lengan baju semua dia nak isap.. grrrr!
  • kalau dah masuk kereta,jangan harap dia nak duduk or baring.. nak BERDIRI yu.. lagak mcm pegawai JPJ kira kelajuan kereta atas jalan.. lagi-lagi masa jem balik raye ritu.. phewww! lenguh jugak la nak pegang dia yang nak berdiri sangat tu..dahla berdiri, suke lompat-lompat pulak lagi..
  • susu: ni ciknaa paling suke.. sangat-sangat kuat menyusu..dulu 2oz je.sekarang 4oz, 2jam sekali. ada masa tu selagi tak kenyang dia minum sampai 3kali, baru tido.. ewah.. anak bapak ni, peminum susu NAN secara turun temurun :)
  • tidur : dah tak lama macam dulu..siang paling lama dia akan lelap pun sejam je..pastu 2jam main.. adoii.. kalau weekend, tak dapat la ciknaa nak buat taik mate lelame.. tapi malam alhamdulillah dia tidur nyenyak..sampai ke pagi..start 10 malam sampai kul7 pagi esok..2kali je bangun susu, pukul1 & kul5..
  • bile bf, dia dah tak focus lagi.. suke main tarik-tarik..isap, pastu pusingkan kepala tengok tv..pastu isap balik..geram weh!
  • masih belum meniarap..tapi dah pandai mengiringkan badan dia..cume tak lepas nak pusingkan montot je lagi..haha. pempes ke montot yang berat tak tau ler..
  • pantang tegur, tersengeh je..tapi kalo pegang camera, jangan harap dia nak senyum..sorry!


p/s: baby meniarap bape bulan ea? mak ciknaa cakap dulu masa ai kecik, malas..tak meniarap, merangkak, duduk. terus bangun berjalan.. haha. adakah razin spt mama nye..??

11 comments:

  1. eh...kwn razin sama la ngn kawan airiell..kawan airiell nama KOKO...kwn razin nama COKO..hehe... :)

    ReplyDelete
  2. ros anis: haah la mommy! name pn lebey kurang..sabo jela :D

    ReplyDelete
  3. hi coko. meh nak pinjam sat boleh? nak buat-buat pelok :)

    ReplyDelete
  4. Ikut baby gak CikNaa, ada yg 3 bulan dah meniarap..ada yg lambat sikit, ada yg fast tract x meniarap semua terus duduk n jalan cam CikNaa.Hehehe. Aqil dah 6 bulan ni pun montot berat lagi nak pusing..boleh sebenarnya..manja lebih :D

    Comey Razin tdo! Cam senyum :D

    ReplyDelete
  5. kjp je dh 4 bulan.. seronok tgk anak mbesar dpn mata kan :)

    ReplyDelete
  6. mommy cha: razin said: tak bleyh! nak p beli sendiri..kui3 =)

    erina: owh.. takpe2, janji dia aktif sihat berketul2..geram!

    liyana: kejap je dear.. pejam celik dh beso budak tu.

    ReplyDelete
  7. ciknaa, anis nk culik pic razin ngn coko die ni taw..naty tgk blog anis ek..halal ek! hehe :)

    ReplyDelete
  8. ros anis: haha.. worait mommy! silakan =)

    ReplyDelete
  9. perangai razin sama je ngan saif. patung coko tu pun saif ada neneknya bagi.aiii..cam kembar plak.muka da la ada iras2.huhu..

    ReplyDelete
  10. nadt: haa..kan? dorang ni nk same ciknaa tengok muke nye.. hihi.

    ReplyDelete
  11. jemput ke blog saya.Inginkan tip2 tingkatkan penghasilan susu, kunjungi http://mamahazeeq.blogspot.com/

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016