GOOGLE Adsense

Friday, August 3, 2012

induce + vacuum





ciknaa bersalin secara induce & vacuum.. oke, induce sebab darah tinggi naik dah dekat-dekat edd..sampai sekarang pelik lagi sebab tak pernah pun darah tinggi.. dalam labour room darah naik sampai 160/130. giler tinggi.. so, doctor proceed ciknaa bersalin secara induce sebab jalan dah buka 4cm.. induce memang sakit giler weyh! dia datang tibe-tibe terus menusuk kat pinggang macam nak patah 2 rasa..hoho.. lepas 4jam ubat induce tu masuk dalam badan, dah full dilate. boleh meneran..tapi ntah macamane, ciknaa idok la reti meneran weii.. sejam setengah kerah tenaga untuk keluarkan razin tu..hampa. doctor gunting then terus vacuum..dah lepas 3 bulan,baru hari ni ciknaa google pasal vacuum ni.sendiri pun tak tau cemane rupa benda vacuum tu.
bila tanya suami,dia cakap macam besen tu.. hihi.



ok, banyak lagi info pasal vacuum, forcep, induce ni. sila pegi kat bayi-ibu.com

10 comments:

  1. Sama la kita..kita pun induce and vacuum..hehehe..lonjong skit kepala anak..hehehe

    ReplyDelete
  2. Eh samalah, kita forcep.. Dah takde tenaga nak meneran. :P

    ReplyDelete
  3. sy pun induce.. mmg sakit giler kan.. nk tcabut nyawa.. huhu nsb smpt mkn kurma sblm besalin.. ade tenaga nk teran.. hehe

    ReplyDelete
  4. anis induce pastu czer..ngeeehhh..baby xmo trn sbb dongak..ngeri r dgr gunting tuh...adoi....

    ReplyDelete
  5. ngeri gak ni..xau rase cmne.. tp bile tgk gmbr 2.. alamakk!!

    ReplyDelete
  6. my mom ckp i dulu keuar vacum...sbb tu kepala lonjong...hehehe

    ReplyDelete
  7. i tatau inuced ka vacuum ka. sebab hero i czer hahahahahaha!

    ReplyDelete
  8. kalau dah ibu nya tak larat teran, kenal vacuum kan. kalau tak boleh jugak, silalah bedah. hehe

    ReplyDelete
  9. sama la kita vacuum gak.patut la rupa cam sama ngan saif.kembar vakuum rupanye.huhu..

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016