GOOGLE Adsense

Saturday, March 17, 2012

betul ke orang cakap anak lelaki senang keluar?

ni persoalan @ kenyataan orang2 yg dah ada pengalaman bersalin..
mak ciknaa umpama nya, lahirkan 3 anak dara..
fuuuuh! setiap anak akan lahir selepas 3hari start turun tanda [darah]
kesemua anak2 mak lahir kembar darah..
memang teruk sangat bila tengok dia sakit nak bersalin dulu..
pucat2 muka mcm takde darah dah pipi tu..
anak lelaki? dia takde pengalaman sbb adik beradik ciknaa semua pempuan..


next, nenek ciknaa belah mak.
ada 11 orang anak..
bila ditanya pasal pengalaman dia dulu..
simple je dia cakap.. lahirkan kumbang memang senang.
tak menyempat2 nak keluar sgt..meluncur je keluar..
lahirkan bunga, hm.. semua main2 dulu..
nak taknak je keluar.. gitu la dia jawab..



makcik ciknaa ada sepasang anak lelaki & perempuan..
sulung gegel, adiknya lelaki..
semalam baru dia cerita..
lahirkan kakak tu betul2 rasa nak mati.. fuh! sakit sangat..
tapi lahirkan adik dia memang senang..
mcm mimpi je, sampai hospital, tak lama terus beranak!
haha..


pastu sebelah mertua pulak cerita.
makcik suami cakap, anak perempuan ni lain..
oke, cuba kalo orang perempuan nak keluar rumah cemana?
iron baju, mekap2, duduk depan cermin berjam2 dulu kan?
kalau orang laki, siap pakai baju, without cermin pun dorang still boleh sikat rambut.
sembur perfume sikit, terus blah kan?
mcm tula bersalin.. budak perempuan ni main2 dulu sebelum keluar dari perut ibu dia..
[cerita ni ciknaa mcm nak sokong sgt2]
sebab kalau nak keluar umah, suami ciknaa bersiap tak sampai 10 minit pun..
mandi2..pakai baju, tup tup dah dalam kereta pun.. hehe.



ok, itu yang ciknaa dengar la kan..
ada cerita lain tak? atau blogger ada pengalaman sendiri..
meh share kat sini.. nak jugak tau..
[sbb dah mengandungkan anak lelaki ni, kira mcm nak sedapkan hati la senang beranak]
:))


p/s: laki ke pempuan ke beranak tetap beranak..ye dakk? sakit nya tetap ado..

6 comments:

  1. hehe xtau la nk komen.. mil ade cite nk lahirkan hasben dulu punyela susah, nk lahirkan adik ipar pmpuan sng je.. hehe

    xpela, ssh ke sng janji bby selamat kan.. kite blkg kire.. dpt tgk muke bby pun dh lega kot, hehe

    ReplyDelete
  2. huhu.baru tau pasal ni.nnti nak tanya mak i lah coz adik semua laki.dulu dia kata anak sulung je yg susah sket nak kuar sbb jln sempit lagi

    ReplyDelete
  3. baru jumpa blog ni arini.sy pun peknen gak.tp baru lagi.. :)

    ReplyDelete
  4. aLhamdulillah..yun rs anak laki sng kot..based on my experience la,sakit sekejap,tup2 keluar je..tp kalau ikut mama yun plak die ckp anak laki susah,sakit!mmm..tgk orng kot..doa2 bia dipermudahkan k..nk dekat2 tu byk bc surah maryam tau..insyaAllah sng nti..take care ye mummy! =)

    ReplyDelete
  5. xde pengalaman..sbb ammar keluar ikut tingkap..hehe..
    tp kalo ikut kata..mama ika..adik lelaki susah..pompuan senang je...

    ReplyDelete

nasi lemak ikan kerisi,
nanti singgah komen la lagi (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016