Thursday, March 1, 2012

hospital bersalin dah pilih.. GL pun dah dapat.. yeay!


arini takmo touching2 dah..
lupakan pasal hal check up semalam yg mendukacitakan tu..
bila dah masuk 8 bulan, GL dah boleh ambik kat health centre office, IIUM.
ciknaa dah decide nak bersalin kat mana..
2,3 minggu ni senak jugak la kepala ni dok pikir je mane nak bersalin..
private @ GH?



disebabkan ini anak sulung,
rasa mcm tak confident je nak beranak sorang2 kat GH..
[ manja la konon.. ceit! :)) ]
ciknaa tanya kat suami..
sebabnya kalo boleh nak sangat dia temankan setiap saat ciknaa dalam hospital tu..
masa ni la nak manja pun..
dari kawen sampai skrg pun bape kali sangat la duduk sebumbung ngan suami.. hm...
dia memang serah bulat2 suruh ciknaa pilih sendiri.
dia ikut je.. sebab takmo bagi tekanan lagi..



Johor Maternity Specialist Centre, kluang adalah tempatnya, InsyaAllah...



tempat yg sama ciknaa buat scan 4D scan baby hari tu.. terus jatuh cinta dengan hospital ni.
doctor sangat mesra, senang berurusan..
plus, doctor kat sini semua nya doctor pakar gynae


at least, merasa jugak la bersalin kat swasta..
sebab nya UIA cover payment utk bersalin kat private.
1300++ utk normal, 2300 ++ utk czer..
rasa cam rugi pulak bila tak guna.
mana la tau sok lusa nak benti keje jadi suri rumah ke hape kan,
xdapat dah nak beranak kat private hospital.. hehe.


tapi ini smua perancangan aje..
ciknaa tak kisah pun deliver baby kat mana2..
janji baby & ciknaa selamat je..
hope sangat dipermudahkan,
takmo czer kalau boleh..


hospital baru kluang.. 



in case ada masalah, atau tiba2 berubah hati,
plan B akan diteruskan.. GH : hospital kluang..
hospital ni baru je pindah tempat baru awal January baru ni.
[dulu pun ciknaa dilahirkan kat GH jugak]
sihat je sampai skrg.. huhu.

13 comments:

  1. mana2 pun same je kan ekin, org cakap sakit beranak tetap sakit.. smoga kite dpermudahkan segalanya..

    ReplyDelete
  2. fara plan bersalin kat GH je. untung ciknaa kje dpt cover payment bersalin :)

    ReplyDelete
  3. rezeki baby agaknye fara, tp plan aje ni.. in case ada mslh, still kene byr jugak yg over payment tu. hihi.

    ReplyDelete
  4. saye pon nak bersalin kat Private spitaltapi tak cover pon.bayar sendiri..huhu..nak jugak sebab-same cam cik na..nak asben teman..;)tapi ape2pon.. redho jugak kalau terpakse beranak kat gh..:)

    ReplyDelete
  5. aty: naa ni kalo tak cover rasa mcm pikir 2,3 kali jgak la kot nak pg private.. hihi. btl3, nak sgt suami temankn, sbb spnjg 9bulan peknen, smua kene buat sndiri. so, time beranak, biar dia masuk sekali. =)

    ReplyDelete
  6. tk jd nak bersalin kat private sbb doc die tk mesra alam n hampeh...last2 amek GH je...huhu..

    ReplyDelete
  7. i pon plan nk pegi private...tp kalau time nk beranak tu tiba2 tercampak kat GH, redha je la kn? hehe

    ReplyDelete
  8. bestnya ciknaa kalo uia leh cover payment utk bersalin.sy ni bayar sendiri ajoo..kan syok jugak kalo dpt gitu.huhu.sy ni govt tapi mcm ciknaa la jugak x bape confidentgi GH,hihi

    ReplyDelete
  9. wawa: aik, private pun ado yg mesra alam ke? huhhh.. rugi dh sorg patient cam wawa.. hihi.

    nana: yes2.. kite bole mrancang je, tp pape pun yg berlaku, kene la trima. hope smua ok2 aje.. =)

    ReplyDelete
  10. reyna: hihi.. itu pn ada jgak org tua2 tak bagi bersalin sane awk.. tp kami laki bini keraskn kepala, pekakkan telinga aje.. huhu. tula, bukan ape, sbb org ckp tak smua GH bagi suami temankan isteri dlm Labour Room,kan?

    ReplyDelete
  11. mama beranak c2, doc nye sgt la best. ble ciKNaa balik kluang? CikNaa umh katne ye?

    ReplyDelete
  12. nurulfarehah: oic. cuti mula 7hb 4 ni. terus balik kluang, tggu baby keluar kat sne.. hehe.ciknaa balik umah makcik suami kat felda air hitam.. dekat ke ngan mama?

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016