GOOGLE Adsense

Wednesday, February 29, 2012

check up 32 weeks : menangis hari ni :'(

salam..
baru balik dari klinik.. check up minggu ke 32.
semua ok.. tapi doctor dah mula perasan berat ciknaa tak naik sangat sepnajang mengandung ni.
bayangkan la 1st check up berat 84 kg.. now, dah masuk 8bulan berat 87kg je..
hati memang suka sebab orang cakap senang nak slim lepas bersalin nanti.
tapi ciknaa silap..




see! 84-87kg.. baru 4kg..



































doctor cakap berat sepatutnya naik 8kg ++ spanjang 40weeks tu.
kalau baby lahir tak cukup 2,5kg baby boleh ada masalah dengan sistem pernafasan dia..
& kene masuk incubator..

tak boleh bayangkan kalo baby duduk dalam ni :'(


ya Allah macam tu sekali ke effect nya?
so doctor bagi surat refer pegi hospital selayang..
terpaksa jugak la kesini walaupun taknak sangat2 pegi. :(






dahla suami jauh, time camni rasa down sangat2.. hope la suami dapat balik sini temankan ciknaa..
p/s: sensitif sangat skrg ni.. dear mommy, plz doakan baby ciknaa ok yea.. kalo boleh nak je telan vitamin c sebanyak mungkin.. biar naik 10kg takpe..janji anak mama sihat.. hm..

10 comments:

  1. semoga cik naa n baby sihat n selamat yer..

    ReplyDelete
  2. hopefully xde pape la...doa byk2 k dear

    ReplyDelete
  3. camtu ker? alamak, takut jugakkk!! my weight baru naik 4kg. dah nak amsuk 31minggu neyh. tp my doc takde plak ckp pape psl berat i. hm... nak tanya my doc la this weekend

    ReplyDelete
  4. cikpuanfara & nana : thanks ye mummy2..

    veesakura: ada jgak mslh cam naa? so far, mmg dia xckp pape. tp dh masuk 8bulan, detail cket dia check. risau jgak.. hope benda ni tak efek pape kan? smoga kite sume dpt lahirkan bby yg sihat.. amin.

    ReplyDelete
  5. eh.sampai camtu sekali ke?sy pon aritu static je berat badan smpai kena gi klinik desa every week.risau gak .lps mkn bnyk2 barula naik tu pon 500g je la.huuu..semoga semua selamat.aminn

    ReplyDelete
  6. so far hari tu berat baby masa scan dh 1.7 kan..jgn risau sgt ye Naa..nanti lepas 8 bulan berat baby naik rapidly..=)
    janji naa makan makanan berkhasiat..insyaallah xde ape..xpe kena refer kat sepital..at least kita dimonitorkan..
    mcm ika,bleeding masa 7bulan n kena tahan wad pastu ada ada followup kat pakar OnG sepital ampang baru tau baby sonsang/melintang sampai 9bulan..harapkan klinik keluarga tu..sokmo ckp baby chephalic..huhu

    ReplyDelete
  7. berat saye since awal pegnan dah naik 16kg..!! tapi tak besar sangat pon badan n pewot ni..:)

    ReplyDelete
  8. reyna: jgn pk sgt ea.. naa pk saje je doc tu buat gempak.. bgkak mata sharian smlm. hoho..

    ika: btl ika.. aritu doc ckp dh 1.7kg. baby sgt aktif,na pn pelik jgak nape berat na tak naik sgt.tp mcm ika ckp la, lepas 8bulan,perut na naik mcm belon tau.. haha.. ika kne bleeding? ish! lagi teruk tu.. kdg2 xbole caya sgt kan ckp dorg tu.. buat kite riso lebey je.. thanks mama ika =)


    aty: woh! byk nye.. tp kalo bdn xnaik sgt orait la tu.. hihi.

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016