GOOGLE Adsense

Tuesday, January 17, 2012

..waktu yang sesuai untuk siapkan kelengkapan baby..

 petikan dlm buku 'diari hamil' ciknaa :)




mcm best pulak tengok mommy2 cuci baju ek..
tadi nampak Puan Sue pulak cuci baju baby dia..
dia pun dah 33 weeks..
ciknaa lambat lagi.. baru je masuk 26 weeks minggu ni.
tengok statement kat atas tu lagi 2 minggu dh boleh prepare la kan.. [oh! suke3.. :D]
lagi pun orang ckp 7 bulan dh bole bersalin.. takpe, siapkan awal tak rugi.
lagipun riso jugak kang dh 8-9 bulan perut beso, xlarat dh nak duduk menggenyeh baju dak kecik nih..
mcm mommy cha cakap, nanti perut ngan sinki berlaga yu! haha..



tapi, keterujaan nak mendobi tu sangat la tinggi nafsu nya..kikiki..
minggu ni balik kampung mak..
baju2 baby 1box yg sepupu ciknaa bagi tu ada kat sana..
so, plan nya nak cuci minggu ni.
insyaAllah..harap tak hujan laa.. [skrg banjir kat kampung]




lepas cuci, lipat melipat, sumbat balik dlm box pastu serahkan kat papa baby..
nanti dia akan bawak balik johor.. ciknaa kan pantang sane [umah mertua yu! hehe]
lagi separuh baju yg ciknaa borong kat kl ni mmg taknak bawak balik johor lagi.
buat nya baby nak jadi orang key-ell, mau terberanak kat sini ciknaa..
mane nak cari baju lagi weii..
so, untuk selamat, baju tu baik ada dengan ciknaa..

6 comments:

  1. alaaaa...cerite pasal mendobi baju memang lemah ar walaupon yang nak di basuh tu baju baby...huhu..memang tak suker kerje umah yang satu ni..ni dah masuk 7 bulan gak..ngah carik mase nak cuci barang2 baby yang siyes giler banyak tu..tak tau mane nak muler dulu..hurrmm..tapi tak sabar nak kemas bag jugak nih..;p

    ReplyDelete
  2. nanti bile basuh baju baby..time sidai kain kat ampaian asyik nak jenguk je baju baby dah kering ke belum..excited tau..hihi

    ReplyDelete
  3. sy pon dh mula start basuh baju sbb nak masuk 7 bln dh.tgk org lain basuh jd teruja nk basuh gak.hihi

    ReplyDelete
  4. betul2..seeloknya 7bulan dah kena siap prepare semua...tp mama ika ni malas sikit..dah 35w baru nak basuh baju..hehe

    ReplyDelete
  5. aty: haha.. ciknaa tak suka jgak basuh baju ni. tp kalo baju bby ni terasa rajin pulok! sbb myb bl belek2 baju dak kecik ni terasa dekat je dia nak lahir kan? lg2 kalo de bau bedak or mandian bby plus minyak2 telon tu.. wah!


    sue: sampai cenggitu ke sue? haha. excited bebenor tu..


    reyna: tula psl. kdg2 blog ni membuatkan teruja tu lebey plak. tp ok kan? baru semangat siket.. hehe.


    ika: takpe, mama ika kuat & sihat.. ciknaa ni lembik cket. krg ada baju2 tu sume anto dobi je. sbb perut kembang semangkuk. tehehe =)

    ReplyDelete
  6. i baru beli sket, so xleh lg nk cuci baju2 baby...hihi...tp mmg excited tau tgk preparation org lain

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016