GOOGLE Adsense

Tuesday, January 10, 2012

set my mind : penyusuan secara exclusive utk anak mama..yeah..!!





mcm best je tengok orang bagi susu badan kat anak tu kan?
opkos la mommy2 yg bekerja rite? yg dok umah spenuh masa tu ciknaa tak heran sangat laa..
memang 24jam anak ada depan mata.. uwaaaa je ngap je kt mulut dia cecepat.. hehe.
tetapi.. senang ke breastfeeding ni?  bayangkan mcm senang..tp hati cukup kental kah?


haaa.. itu ler masalah nya..
bahawasanya memang org tetua cakap, 'nak seribu daya'..
ciknaa memang nak sangat rasa nya BF ni paling tidak pun untuk 6bln..
takmo campur susu formula [yekeeeee???]
nak bagi antibody 100% kat anak.. [plan nye gite laaa]



spectra 3 BF pump..
akak kat ofis ciknaa bagi pinjam..
anak dia dah besor.. amik la pakai kate nya..
juz beli storage bottle untuk simpan susu tu aje..
hm.. dh dapat pinjam cenggini lagi berkobar2 rasa nya nak buat utk anak kan?
syukur rezeki.. plus dia ada bagi tips lagi.. ilmu utk mommy to be cam ciknaa ni..


~next entry ehh.. curi2 masa buat keje je ni haa~ oke bai..

5 comments:

  1. sy ri 2 pn smgt nk fully BF..x nak cmpr susu formula..tp sedih..1st day je susu x kuar..terpaksa bg susu formula gak..hari ketiga baru mngurut, baru de susu..

    hrp2 ciknaa berjaya yer..insyaAllah rezeki baby..=)

    ReplyDelete
  2. sonoknyer ade orang nak bagi pinjam spectra 3..tak yah membazir beli kan..:) yeah..harus gigih...gud luck tuk awak n tuk diri sendiri..:)

    ReplyDelete
  3. mmg kena btol2 gigih..sy pon sama kes ngan FieZaLieSa...3rd day br leh bf arissa..tp alhamdullillah...smpai skang arissa masih bf [1thn 4 bln]...wpon x fully...

    ReplyDelete
  4. aah best betul orang bagi spectra 3 ni..tak yah nak beli..jimat2..em..banyak panca roba (betul ke eja..hehe)..tp pasti boleh!!apa yang perlu tahu..1-3 hari baby..hanya perlu lebih kurang 1 sudu kecil je susu..so..jangan susah ati sangat kalau susu tak kuar banyak k..=)all the best!

    ReplyDelete
  5. sama la kita pn tingin nk fully BF ank nnt..hope kita xde mslh utk fully BF..dpt jimat kos juga dpd bli susu formula tuh..ngehehe =)

    ReplyDelete

nasi lemak ikan kerisi,
nanti singgah komen la lagi (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016