GOOGLE Adsense

Thursday, January 5, 2012

sebenar nya bape minggu dah boleh beranak ea..???

kompius bebenor la weh..
tanye orang tu, ada yg ckp lebih 40 minggu..
tanye orang ni 38 minggu dah ada tanda keluor..
tanye yg sinun pulak, ikut due... tepat! haih..


memang susah jugak nak teka kan?
ada orang cakap anak sulung ni lambat..
ada orang lain pulak cakap, anak laki senang cket..
anak pompuan yg lambat keluor..


[banyak nye membebel mak pagi ni..haha]
sebenarnya ciknaa pening..
bulan 4 dh nak beranak..
planning suami memang nak bini dia ni bersalin kat johor..
jadi surat kene buat siap2..


ikut kan ofis bagi 2minggu sebelum due.. dah boleh cuti..
tapi tula, kalo amik awal sangat karang mcm rugi pulak..
tetiba mak beranak awal bulan 5.. haa ko, melangguk jela kat umah tu hadap muka mertua khann..
jemu pulak nanti.. hahaha.. [banyak cekadak kan?]


gigih menconteng kalendar ni..bulan 11 lagi dah kotor..hehe.


[nampak sangat tak sabo nak beranak! kihkih]


p/s: yang mana ada pengalaman tu share la ngan ciknaa.. nak jugak tau.. senang ciknaa buat perkiraan.. hehe. btw, cuti 3bulan disertai gaji penuh amat la berbaloi bagi ibu2 seperti ciknaa.. ngeh3 :D

9 comments:

  1. due awak same lebih kurang saye..saye insyaallah 18 april..tapi ade orang cakap..selalunyer akan lambat sikit..dokter bagitau saye..hujung bulan 3 tu saye dah boleh bersalin pade biler2 masa jer sbb baby dah betul2 matang..saye pegang yang tu..so..jus standby jer ar..:)

    ReplyDelete
  2. 36 mggu pun dh blh ciknaa..kiranye, 36 mggu ke atas dh blh siap sedia..ni berdasarkn pnglmn kwn2 sy..=)

    ReplyDelete
  3. alamak ciknaa ni bt seram sejuk kt sy lak..hihihi..sy punye due 2april..means sy dulu kot bersalin..tp ape2 pun mari sama2 kt berdoa agak dipermudahkn..:)

    ReplyDelete
  4. aty: haah, dekat2 ek.. ujung bln 4? wow, lebih awal dr jangkaan.. standby kat umah sng, cm na ni kene plan..sbb nak balik kg dulu..


    fieza: 36 ek? fuuhhh.. sebulan sebelum due la cmtu ek. wah kene bgtau husband nih! hehe.


    farhana: kite lg seram tau.. ehehe. tula, ramai jgak due lbh kurang tau.. kite tgk sape meletop dulu.. :D insyaAllah..

    ReplyDelete
  5. hari tu pi hospital.doktor ckp 37 minggu..su hujung bulan depan..Ya Allah..berdebar2

    ReplyDelete
  6. 37? wow.. dah dekat ek sue.. xsbr la nk jmpe baby yg aktif tu kan? hehe..

    ReplyDelete
  7. sy pon EDD bln 4 nnti.tp org ckp kena prepare la kan takut gak terberanak awal.hihi.bergantung pada org gak kot sbb ada yg anak sulung beranak awal cket.selalunya week 37 tu dh kena berjaga2

    ReplyDelete
  8. salam..just nk kongsi xperience...better standby awal...ade gak kes yg bersalin lwt dr due..tp x salah kalo get ready awal2...pengalaman sy bersalin awal 10 hari dr due...seb baik sume da ready...masuk 37 week tu mmg kena btul2 standby...jgn lupa beg brg nk g spital..bwk kemana shj awk g tau...

    ReplyDelete
  9. due saya dekast sgt ngan cikna,25 apr..he3, tgk sape keluar dulu la nanti.hik3

    ReplyDelete

nasi lemak ikan kerisi,
nanti singgah komen la lagi (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016