GOOGLE Adsense

Friday, January 27, 2012

dobi mendobi baju baby

dah balik dari cuti CNY..
lama sangat rasa cuti 5hari.. [sbb tu tak berblog oke] hehe.
kl-phg-kluang-kl..
long journey.. bl dah nak masuk 7bulan ni rasa mcm cepat sangat penat.. 
padahal ciknaa duduk aje.. temankan si suami tu drive.. sumbat makanan dalam mulut dia..
dah ngantok tido... ^_____^ bertuah mak budak ni kan? ehe :D


balik kali ni sempat la cuci baju baby kat kampung..
1box pakaian baby ni sepupu ciknaa yg bagi..
anak dia dh besar.. dah tu pulak banyak jugak yg masih dalam plastik tak sempat pakai pun lagi..
jadi dia sedekah kat kami laki bini..
rezeki jgn ditolak.. ciknaa dah separate kan mana nak pakai, mana yg tak perlu..
sebab kami sendiri dah beli separuh..
ikutkan nafsu nak je basuh semua..tapi ciknaa tak larat..
suami ngan mak pulak ajak berjalan je.. 
hasil nya 30 % jela yg dicuci..
takpe la nak.. slow2.. anak mama bukan nak keluar lagi kan? 







1 box full ngan barang baby ni.. complete! 



dalam box ni semua dah ada..
barut baby dia bagi 25helai.. saiz kecik ngan besar..
lampin dah pakai 10.. belum pakai dlm pack tu 6 helai..
mittens booties yg cukup pasangan nya ada la 30 psg..fuuhh..ciknaa beli sndiri tak campur lagi tu.
baju takde la banyak sangat. sbb ciknaa dah reject separuh.. dah tak boleh pakai lagi.
lagipun yang ciknaa shopping sendiri pun dah cukup kot..






kiddie wash jenama cosway.. 


ciknaa pakai yang ni.. harga dia 1000ml dalam RM13.90..
wangi.. buih dia tak terlalu banyak.. paling best, rendam kejap je kotoran dah tanggal.
pastu bila nak bilas, buih dia senang hilang.. fuuuhhh..takde la sakit pinggang nak duduk lelama dalam bilik air kan.. rendam kejap, genyeh sesikit.. campak dalam machine, spin.. jemur- done. ;))



  fuhh.. dah siap basuh..
part lipat2 baju si kecil ni ciknaa paling suke [skrg suka lagi la kot] hehe.
sbb nya baju dia kecik2 je.. comel! grrrrr... 


  papa baby dah kene kerah tenaga oke.. lipat bang lipat.. :))



p/s: itu baru baju orang bagi.. sendiri beli belum dicuci lagi.. slow2 la kan? still ada 22 weeks lagi nak sampai ke tarikh keramat tu.. rasa tak sabar sangat nak jumpa ciknaa junior ni :))

8 comments:

  1. bnyknya baju dpt free!hihi.best2

    ReplyDelete
  2. betul2 rezeki jgn di tolak...baju baby xperlu beli banyak2 membazir je nanti sbb baby cepat besar 2 3 bulan je boleh pakai.

    ReplyDelete
  3. banyak nyer barut sampai 25 helai..mitten bootees 30 pasng..!! besh ar...!! siyes besh..heheh..[mengharap ade gak orang nak kasi banyak2 macam tu bagi tambah kolehsi.. ;p ]

    ReplyDelete
  4. reyna: rezeki.. sgt best! :))

    Qaseh: pk cmtu jugak. org yg dh ada pengalaman slalu ckp camtu. baby cepat besar.. pakai pun kejap aje. hope tak membazir..

    aty: btl aty.. mmg sy sndiri terkejut mse kemas2 & kira.. byk btl dia bagi.. nak lagi ke? wah! dh banyak dh tu.. hahaha..

    ReplyDelete
  5. wahhh bagusnye papa baby! hehe

    best betol kalo byk dpt free kn?? alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  6. wah..best nye ade org bg baju,,,rezeki tu

    ReplyDelete
  7. wah..best nye ade org bg baju,,,rezeki tu

    ReplyDelete
  8. nana: hehe. papa baby ni jrg2 jumpa anak bini dia. tu sbb rajin tu.. :P rezeki org bg..syukur2..


    sue: tula org ckp rezeki anak. at least nanti buat tmbah2 mane yg xckup kan?

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016