GOOGLE Adsense

Wednesday, January 18, 2012

check up kat PRIVATE tapi bersalin kat GOVERNMENT



sekadar muluahkan ke'BLUR'an..
pagi tadi de akak kt ofis cit cet..
dia cakap kat hospital selayang kalo bersalin sane tapi monthly check up kat private,
dorang cam tak layan sangat si mommy yg nak bersalin tu..
kira cam tak mesra gitu la kekdah nya..
eh kenapa pulak cenggitu..??



soalan ni ciknaa dah ada dalam kepala sejak mula nak buat buku merah tu lagi..
nak sangat check up kat KK..
sebab lebih details.. lebih baik dari private..
tapi kekurangan nya kat KK kene amik masa lebih 4jam [pengalaman ciknaa sendiri oke]
bos pulak tak berapa suka.. dia cakap dah mengganggu time office hour.. sad!



disebabkan hal demikian, ciknaa sendiri tanya nurse kat KK tu.
'boleh tak kalo saya continue check up kat private je? tapi saya nak bersalin kat hosp kerajaan'
dengan slamber je dia senyum.. takde mslh dik. hak masing2..
hah! tu.. dari mulut nurse KK sendiri cakap cenggitu..
tak tau la kot menyenangkan keje dia..
tp doc kat UIA ni cakap, dulu mmg tak boleh..
cuma skrg hospital kerajaan dah ok.. dorang pun dah faham keadaan patient tu..
kira dah longgar la siket kan..


so skrg ni ciknaa masih lagi berfikir..
tu hospital selayang..
adakah situasi nya sama dengan hospital kluang?
tempat bakal lahir nya ciknaa junior yang comel ni.. :D
kadang2 sume tu boleh buat kite takut ngan hospital kerajaan ni.
takut dilayan mcm hamba.. [ada ke gitu] haha..


p/s: ciknaa memang cengeng sikit. pastu panas baran..[hope baby tak ikut perangai yg 2 ni] tak boleh orang marah sesuka hati.. kalo tak melenting or melawan, ciknaa akan nangis kat situ jugak.lagi2 bila time sakit.. ohh! tak dapat bayangkan.. :'(

11 comments:

  1. HARAP ALLAH MUDAHKAN KITA BERSALIN NANTI KAN..JUMPA ORG YANG BAIK2 JE MASA KAT HOSPITAL NANTI...AMIN

    ReplyDelete
  2. maybe dekat2 nk bersalin nnti u kna rajin la g cek kat KK :)

    ReplyDelete
  3. sy buat dua2, check up kt private & gov, xpela penat sikit.. huhu

    ReplyDelete
  4. biase dengar macam tu..kawan saye cakap..gomen spital marah sebab kite tak de rekod kat kk jadi susah die nak tau keadaan kite..tu yang derang marah2 biler selame ni gi private tapi tetibe nak beranak gi gomen..:)
    saye buat 2-2 sebab plan nak beranak kat private..cume risau kalau tetibe terpakse 'ditolak' ke gomen mase nak beranak nanti..jadi standby jer ar..:)

    ReplyDelete
  5. hye slm perkenalan,

    sy pn salu gak dgr cmtu sb tue memula sy chckup prvte jer xsmpt nk cchkup KK..tp skrg sy da mla chckup kt ppum ngn prvte..

    tp tuelah in case sy xsmpt nk ke ppum yg dkt ngn area umh lau krjn hsptl slyg xthula dorg nk trime ke x nti,pasni ms chckup kt ppum nk tny doc la..

    hrp2 dipermudahkan sumenya,insyallah..

    ReplyDelete
  6. salam cik naa...

    pengalaman sy..checkup kat private tp bersalin kat gomen...xde masalah..nurse kat gomen tu x kata pe pon...CUMA..sy dgr kes2 yg jd isu tu bila kita ada problem masa nk bersalin tu..masa tu phk spital refer buku merah tu...kalo detail x complete dia akan marah...hope semuanya ok...dont worry....

    ReplyDelete
  7. Sue: InsyaAllah.. harap sgt dpermudahkan segala nya.. nak lahirkan org baru, mood kene HappY kan? :)


    Nana: KK? errr.. kalo dberi kesempatan nak jgak ke sane.. hope boss da bole bertimbang rase tym tu kan?


    Liyana: rajin nya awk.. ciknaa nk kua umah pn malas.. hehe. :P


    Aty: seyes takut sgt jd cmtu.. ciknaa pn nak beranak kt private jgak sbnr nya sbb panel.. tp asben & MIL tak nak.. sabo jela :'(

    ReplyDelete
  8. Loveaqsha: hai.. :)
    InsyaAllah oke.. kite doa byk2 dpt nurse yg oke kan? hope xde mslh yg bsr tym nk bersalin nanti..


    Jaja: wsalam jaja.. :)
    ok je ek? tula.. cknaa pn nak mcm jaja jugak. pengalaman pertama ni smua takut.. tp bl pk kan baby, telan jela sume tu.janji bby slmt kua kan? hope xde la problem nanti.. berharap sesangat..thanks! hehe.

    ReplyDelete
  9. aik?? ciknaa kluang kt mne? mama pon org klg tau. hihihi~ mama follow ciknaa oke. :)

    ReplyDelete
  10. nurulfarehah: yeke? kluang kat felda air hitam la mama.. tp suami org sane. ciknaa org phg, stay gombak. tp bersalin & pantang insyaAllah kat kluang.. hehe. sila2.. most welcome =)

    ReplyDelete
  11. xpe..hspital kluang skrg yg bru dh..dh pndh..hopefully facilities semua ok...

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016