GOOGLE Adsense

Tuesday, September 20, 2011

kehamilan 9 minggu

hoyehh.. kejap je dah masuk minggu ke 9 peknen.. hoho. tapi jauh lagi masa untuk happy sangat2 kan? sebab mcm mak ciknaa cakap, macam2 boleh berlaku dalam waktu2 awal kehamilan ni. so, ciknaa n suami berlagak biasa2 je. ok2.. sedikit tipu la. memang happy sangat, tapi just takmo terlalu teruja. TAK BAIKKK..!


tak banyak perubahan dah masuk 2bulan lebih ni. perut pun same je. kalo besau pun lemak2.. b4 kawen pun besau camtu jugak.. hahaha. =) tapi selera dah bertambah ok. muntah2 masih lagi bertahkta, tapi takde la kerap sangat. kira 1 kali sehari je.



dalam buku yang encek saiful beli kan, 'permata hatiku' tu, ada bgtau bila masuk 9 minggu, baby dah ada kaki n tangan. jari2 pun dah mula terbentuk tetapi masih belum berpecah sepenuhnya.jantung bayi sudah mula mengepam darah. Lengan semakin memanjang dan boleh dibengkokkan di siku. Menjelang akhir minggu, butiran dalaman telinga sudahpun sempurna. Walaupun doctor belum lagi dapat menentukan jantina fetus melalui ultrasound, alat kelaminnya sudah mula terbentuk. Kini plasenta telah cukup matang dan mampu menyokong hampir semua tugas mengeluarkan hormon yang kritikal.

agak2 camne ek bentuk dia sekarang ni?



patut la perut menten je besau nye. hihi..



ooo..kat situ ek anak mama duduk :P



kecik nye.. 0.9 inci / 2.3cm aje. 


2 comments:

  1. tq hani..tp takmo sedih2 k.. serba salah ciknaa ngan entry camni..

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016