Monday, March 21, 2011

kain baju nikah dah beli

hehe. sabtu ritu mak ciknaa dtg kl.. ** suke2!
pastu dia ajak g jalan2 kl.
ktorang pg 4 org. plus 2org makcik.
pegi la jalan tar.makcik2 ciknaa sibuk sgt nk soping kat ariani.
ciknaa takmo. (sebab depan tu mata dok tgk jakel je kan?)
huhu..pastu ciknaa tarik mak masuk jakel.
kat situ kata nya ada sale smpai 20hb march.
ari tu 19hb. :))
naik terus pg level 3 taw. sbb da tau kain nikah kat mane.
haha.. belek2 la dulu.ciknaa cari kain yg dok usha dulu.kain nye cmni.
tentu nya kain nikah nak cari kaler krim oke.



jumpa kat blog elmo.
mmg ciknaa suka kain ni asal nye.
sbb beaded dia bole wt ciknaa nmpk slim! haha..
mase ciknaa pg tu harga pakej kain ni rm490. less dari arga asal nye rm600.
tapi yela, masa tu dok usha je.takmo beli pon. bajet tadak! :P





so, pegi sabtu tu nak cari la balik kain cmni kan.
tp syg nye harga da naik balik.
da jadi rm750. huwaaaaa..
tapi ciknaa test gak kain ni lagi skali.
mak tak soka laa..
dia ckp heavy sgt. nti mcmn nak pakai raye?
hm..betoi gak kan? malu lorr over bling2.nmpk sgt plak baju nikah! :)




so, cari kain lain yg lebih sesuei dan agak murah gitu..
haha..jumpa yang ni..
nampak slim tak? ~~sila hangguk! haha..
so nak cite detail la psl kain ini ya..

  • material: chiffon beaded/lining satin.
  • kaler: creamy cream.
  • harga 1 meter : rm168 xsilap. sbb total nye rm 700++
  • ciknaa lebihkn 1.5 meter utk buat veil.
  • kain ciknaa 4.5meter.
  • kain utk encek saiful plak 5meter. (oh sungguh besou bdn dia) hehe.
mak yang bayokan dlu. nanti ciknaa gaji baru claim balik.hahaks! kopak weii duit beli kain shj da dekat 1k.
xpela kawen setahun skali seumur idop!
lepas ni bole la hntar kedai jahit top class kat plaza idaman.
rm170 x 2 utk baju melayu sulam + baju kurung moden. tapi encek saiful la plop yg bayo.. haha..

kasi close up cket! :)


lepas siap jahit :
lepas nikah =)



kenduri bertandang =)


p/s : ciknaa pakai baju yg sama je utk nikah n bertandang. jimat adalah terbaik. :D

4 comments:

  1. Wow !!!sgt cantik kak . simple dan cantik!! nti pinjam yer : ))

    btw . cantik sgt kak . memg sesuai : ))

    ReplyDelete
  2. :") aifa ckp la mase kawen nti.
    skrg ni xde seri lagi. muahaha..
    tq.. nk pinjam? haha..nti aifa pkai cm sarung guni la jadi nye.. sbb akak ni saiz arab! huhu

    ReplyDelete
  3. sue: baju mmg cntik..tp bila pakai..
    eyaakk.mcm nangka daa :P

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016